zahi hawass
Svet24.si

Resnični Indiana Jones

matjaz kovacic bobo
Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so krivi lokalni šerifi.

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Skrajna neodgovornost in kultni slovenski škandal!

30. 6. 2017; 06.00
Avtor: V. M.
charlie chaplin

Minilo 128 let od rojstva kralja nemega filma Charlieja Chaplina. foto: Arhiv Svet24

Pogled na časopisni stolpec starega slovenskega časopisa razkriva, da se je pred več kot pol stoletja v Sloveniji pripetil škandal zaradi neprimernega sprejema kultnega legendarnega igralca in režiserja Charlieja Chaplina.

Minilo 128 let od rojstva kralja nemega filma Charlieja Chaplina. Ob tem vas vabimo, da stopite z nami po sledeh preteklosti, našli smo namreč izsek iz enega izmed slovenskih časopisov, ki pripoveduje o neprimernem sprejemu legendarnega igralca. Chaplin je skupaj s soprogo obiskal Slovenijo s poslovnim namenom, vendar pa mediji o tem niso seznanili javnosti, kar pa je vznejevoljilo pisca novice, kar je moč zaslediti v subjektivno obarvanem besedišču.  Slednji je vest označil za kultni škandal, saj se mu je skromno poročanje o prihodu tako pomembne osebe zdelo sila neodgovorno.

Novico si lahko preberete v nadaljevanju, kot zanimivost pa vam lahko povemo še to, da je ob obisku legendarnega igralca osebno spoznala Metka Gabrijelčič, glavna igralka slovenskega kultnega filma Vesna. S tedaj mlado igralko sta poklepetala v kavarni Slon, kjer ju je v objektiv ujelo tudi oko radovedne kamere.

Skrajna neodgovornost

Ljubljana, 1. aprila. Včeraj je prispel v Ljubljano znani ameriški filmski igralec in režiser Charlie Chaplin s svojo ženo. V slovenski prestolnici bo ostal nekaj dni. 3. aprila ob 16. uri bo imel v veliki unionski dvorani predavanje o svojem delu in ameriški filmski proizvodnji, nato pa razgovor s filmskimi delavci in publiko.

To vest smo prejeli tik pred izidom. Čudno se nam zdi, da ni o tem prav nič poročalo dnevno časopisje in vodstvo Triglav filma, čigar gost bo po vsem svetu znani filmski delavec, da bi se lahko ljudje pravočasno pripravili na razgovor. Za Ljubljano, ki je najgostoljubneje sprejela že dosti manj znane filmske delavce, pomeni tak sprejem Chaplina kultni škandal.

Vas zanima, kje je danes Vesna? Minilo je 64 let, a ostaja spodobna …

Metka Gabrijelčič Šušteršič tedaj ni štela več kot 20 let.

Metka Gabrijelčič Šušteršič tedaj ni štela več kot 20 let. foto: BFS Baza slovenski filmov

prejšnji članek
Nina Gazibara na plaži osuplja v kopalkah
Svet slavnih
Nina Gazibara na plaži osuplja v kopalkah
naslednji članek
Na plaži je pokazala takšne kopalke
Svet slavnih
Na plaži je pokazala takšne kopalke