Annalena Baerbock
Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo stranko vodijo v Moskvo

občina-ruše, urška-repolusk
Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina parcele na smučišču prodajala prijateljem

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Princu Harryju grozili in zlorabili njegovo ime

20. 7. 2017; 05.00
Avtor: V. M.
Na facebook strani princa Harryja, kjer administratorji objavljajo uradne vesti iz življenja kraljeve družine, se odvija nemalo groženj in izsiljevanj. Odgovorni pozivajo k strpnosti in sporočajo, da bodo zoper nasilneže sledili pravni ukrepi …

Princ Harry foto: Facebook

Zapisane besede imajo moč, izbirati jih je potrebno previdno, saj imajo lahko posledice. Pa četudi govorimo o zapisih, skritih pod tančico lažnih spletnih identitet. Administratorji facebook strani princa Harryja so zgroženi nad sporočili, ki v zadnjem času polnijo kraljevi spletni kotiček.

''Strašno grozljiva in žaljiva sporočila se objavljajo na tej strani, namenjena pa so tako kraljevi družini, kot administratorjem. Prejemamo jih tudi prek Twitterja in elektronske pošte. Nekatere grožnje močno presegajo meje in zahtevajo pravne ukrepe,'' so zapisali upravljavci strani in ob tem opozorili še na vse brezvestne prevarante, ki v  imenu princa Harryja pozivajo spletne uporabnike k donacijam.

''Ta stran ni namenjena prevarantom, ki izkoriščajo prinčevo ime za pridobivanje finančnih sredstev. Prosimo, da se ne odzivate na prošnje, ki prihajajo iz strani lažnih prinčevih profilov. Ne nakazujte nobenega denarja, ne podajajte podatkov o osebnem računu. Na tej strani objavljamo le odobrene dobrodelne pozive,'' opozarjajo administratorji, ki so za konec še poudarili, da bodo vse naslednje objave, ki bodo temeljile na žalitvah in grožnjah, izbrisane, prevaram goljufov pa bodo sledili nadaljnji ukrepi.

Da gre za precej obsežne zlorabe kraljevih imen razkrivajo tudi komentarji uporabnikov. Javili so se namreč mnogi, ki so prejeli sporočila iz 'prinčevega spletnega profila'. Goljufi so stik sprva navezali s prijaznim klepetom, ki se je končal s prošnjo za donacijo. Slednja je bila s strani mnogih naivnežev tudi izvedena.

''Kako ste lahko tako naivni! Kraljeva družina vendar ne uporablja facebooka! Tudi to stran upravljajo adminisratorji,'' je bila zgrožena ena izmed uporabnic, ki se ji zdi neverjetno, koliko ljudi je bilo prepričanih, da klepetajo s pravim princem.

Preberite si še:
Najmlaljša člana kraljeve družine ukradla vso pozornost

prejšnji članek
Kaj se dogaja z Lucijo Ćirović?
Svet slavnih
Kaj se dogaja z Lucijo Ćirović?
naslednji članek
Poskrbite za svoje lase - naredite si domačo negovalno masko
Moda&Lepota
Poskrbite za svoje lase - naredite si domačo negovalno masko