stojnice, belvedere
Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice priklepajo na avtomobile, zemljo asfaltirajo ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215
Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij postane "običajna praksa"

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

TV voditeljica ogorčena: Motijo s sendviči na plaži

24. 7. 2017; 06.01
Avtor: D. B.
Jelena Aščič

Priljubljena novinarka Jelena Aščić meni, da plaža kot javno dobro ne obstaja več. foto: KMA

Plaža javno dobro? Ogorčena Jelena Aščić na priljubljenem družabnem omrežju o plažah za tajkune.

Po tem ko so pred kratkim v Dubrovniku domačini izvedli performans, s katerim so izrazili nasprotovanje koncesionarjem, ki Dubrovničanom ne dovolijo na plažo s hrano, so se oglasili tudi številni znani obrazi, med njimi priljubljena televizijska voditeljica na RTV Slovenija Jelena Aščić

Slednja se je med drugim na facebooku pod objavljenim prispevkom o tako imenovanem performansu, o katerem je poročala Slobodna Dalmacija, spraševala, kaj se je zgodilo s plažo kot javnim dobrim. »V jugoturbokapitalizmu se ve, kje je komu mesto. Delavski razred na minimalcu s sendviči na plaži vznemirja čut za estetiko elitne družbe tajkunov, mafijašev, sponzoruš in ostalih džabalebarošev, ki na plačljivih ležalnikih pod sponzorskimi suncobrani izpija koktejle z eksotičnimi imeni. In se privoščljivo nasmiha ob misli na sirotinjo, ki ni izkoristila svojega trenutka v dobi vsesplošne otimačine. In tako delavski razred s sendviči na plaži nekega lepega dne postane performans, plaža pa privatizirano dobro,« je zapisala Aščićeva in napovedala, da se danes to dogaja v Dubrovniku, jutri pa se bo na vsej obali.

Z Jeleno so se strinjali številni njeni sledilci. »Tudi v Portorožu bi morali pred kakim hotelom to narediti,« je zapisala ena od njenih sledilk. Nek drugi sledilec pa je še dodal, da smo o plažah za bogate in za revne lahko brali že v stripu Alan Ford. »Pa takrat nismo najbolj razumeli,« je še dodal.   

Preberite tudi: Nezaslišano! Splet se norčuje iz Beyonce! Kliknite tukaj!

prejšnji članek
Zopet zapeljiva Jennifer Lopez
Svet slavnih
Zopet zapeljiva Jennifer Lopez
naslednji članek
Tanja Žagar: Ne enega, ampak kar dva!
Svet slavnih
Tanja Žagar: Ne enega, ampak kar dva!