Večni romantik Gašper Rifelj Odkrito.si

Ločitev zaznamovala Gašperja Riflja

horoskop_napoved Svet24.si

Horoskop za petek, 25. maja

soči_stadion_nogomet Svet24.si

Navijači, pozor: opozarjajo pred ošpicami, ...

dolina triglavskih jezer, triglavska jezera Svet24.si

Razkrivamo največje slovenske veleposestnike

Selena Gomez Najstnica.si

Taylor Swift se je na odru pridružila Selena ...

poterbin 2 Njena.si

Dončićevo mamo označili za najlepšo na svetu

angelina jolie Njena.si

Angelino Jolie ločili od otrok

Moni Kovačič: Slovenija ostaja v srcu moja domovina
| Andreja Comino/Zvezde

Moni Kovačič: Slovenija ostaja v srcu moja domovina

Moni Kovačič pravi, da je za mladosten videz najpomembnejše osebno zadovoljstvo. Kljub temu pa sama prisega tudi na mediteransko hrano in veliko gibanja. Obožuje sprehode, jadranje in smučanje.

Sliši se neverjetno, toda kmalu bo minilo štirideset let, odkar je Moni Kovačič prepevala uspešnice Brez ljubezni mi živeti ni in Nasmeh poletnih dni, lepa svetlolaska pa je še vedno trdno zasidrana v srca ljubiteljev glasbe. Pred kratkim je po dolgem času spet nastopila na Melodijah morja in sonca, festivalu, ki je pomembno zaznamoval njeno življenje in kariero. Z Moni smo poklepetali o njenem življenju v Ameriki, sreči v ljubezni, ki jo je našla pred devetimi leti, podjetništvu in vrnitvi v Slovenijo ter kako se je sprijaznila s tem, da nima (lastnih) otrok.

»Čeprav je Amerika dežela, ki mi je dala ljubezen in možnost preživetja, Slovenija ostaja v srcu moja domovina. Tu imam veliko sorodnikov in prijateljev, s katerimi smo si kljub oddaljenosti še vedno blizu. Skrbno negujem stike in se dvakrat letno vračam v Slovenijo. V Ljubljani imam stanovanje, tako da je tu tudi moj dom,« pravi pevka, ki ji v Ameriki ni hudega. Njen mož, s katerim sta se pred devetimi leti spoznala na neki poroki, je v Nevadi lastnik pravega ameriškega ranča s konji, zato mu dela zlepa ne zmanjka. »Živim v prelepem okolju jezera Tahoe, kjer je vse blizu – neokrnjeni gozdovi so prekrasna kulisa in ponujajo neskončne možnosti bivanja in rekreacije v naravi, blizu so tudi smučišča,« pripoveduje Moni, ki za opazovanje in uživanje v naravi nima ravno veliko časa. To pa zato, ker je že pred leti postala uspešna podjetnica. Od nekdaj so jo zanimali ljudje, je ženska, ki rada pomaga drugim, zato se je to odločila početi kot fizioterapevtka. Odprla je svoje podjetje, zdaj ima kar tri klinike, k njej se po pomoč zatekajo mnogi uspešni športniki, pa tudi običajni ljudje z različnimi zdravstvenimi težavami. Moni je zelo spoštovana in cenjena v svojem poklicu.
Živi sanjsko življenje

Foto: Maja Krajnc - Srebrna krila in Moni Kovačič

»Res se imam lepo. Čez teden sem v ordinaciji, ob koncih tedna pa se zberemo s prijatelji glasbeniki in počnemo stvari za dušo. Že dolgo je moja strast pisanje pesmi, vesela sem, da sem se podpisala pod številne, ki jih predstavljamo občinstvu. Amerika je velika, tako da nam klubov za nastopanje nikoli ne zmanjka,« se značilno v svojem slogu široko smeji Moni, ki ji nihče ne bi prisodil, da je dopolnila že 57 let. »Menim, da so za dober videz najpomembnejši pozitivna naravnanost in ljudje, ki te podpirajo in imajo radi. Sama sem prava srečnica, da sem obkrožena s takšnimi. Moj mož je človek, ki ga globoko spoštujem in ljubim. Sprejel me je takšno, kot sem, nikoli me ni skušal 'popravljati' ali spreminjati. Pred sedmimi leti sva se poročila, a žal materinstvo okušam le tako, da sem mama njegovim otrokom,« je bila iskrena. Doda še, da ti bog nekaj da, nekaj ti vzame, ona pa se trudi videti pozitivne stvari. Predvsem pa se zaveda, da je sama odgovorna za svojo srečo. »Mož me razume, da je moje srce tako v Ameriki kot Sloveniji. Vesela sem, da me podpira in prav nič ne sprašuje, ko se odpravim čez lužo, saj ve, da to potrebujem. Vsakič znova mi prijetno poboža dušo, ko se sprehodim po ljubljanskih ulicah, uživam v živahnem mestnem utripu in kulturnih dogodkih. V Sloveniji je na majhnem mestu skoncentrirano veliko dobrega. V Ameriki, sploh na našem koncu, se je treba precej bolj potruditi, da lahko živiš tako bogato življenje. Ko se v Ljubljani dobim s prijatelji, se sprehodim po mestu, uživam v kulturi, si kupim tudi kakšno obleko ali vsrkavam mestni utrip, sem hvaležna, kako lepo mi je in kako lepo živite. V Sloveniji imate Ameriko,« je prepričana Moni, ki bo v prestolnici ostala še dobrih deset dni, nato pa se bo spet vrnila oktobra, ko bodo šli s prijatelji na jadranje. »Zdaj mož zaradi obveznosti ni mogel z menoj, upam, da bova naslednjič prišla oba. Do takrat pa bova veliko delala in se zabavala,« je veselo sklenila.