pirc musar bql
Svet24.si

Tako je predsednica Pirc Musar zapela na koncertu Roka Piletiča

matjaz kovacic bobo
Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so krivi lokalni šerifi.

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Nikoli ne boste uganili, kakšen je poklic te lepotičke!

2. 8. 2017; 06.00
Avtor: V. M.
Anny Divya

Anny Divya foto: Facebook

Anny Divya je odraščala na jugovzhodu Indije, kjer ljudje niso naklonjeni visoko letečim načrtom ambicioznih deklet. Kljub temu je temnolaska sledila svojemu srcu in dokazala, da je vredno stisniti zobe in odločno nizati korake na poti do svojih sanj.

Še preden je Divya zakorakala v najstniška leta, je natanko vedela, kaj želi postati, ko odraste. Pilotka. V šolo letenja se je vpisala s 17- leti, čeprav je njenim nameram močno nasprotovala lokalna skupnost. Slednja je poskušala starša prepričati, naj ji ne dovolita obiskovati ur letenja, a sta oče in mati ob tem le zamahnila z roko. Hčerko sta pri njenih željah podpirala in ji stala ob strani. Tako je Divya pridobila štipendijo in z nadpovprečnimi rezultati končala šolanje na letalski šoli Indira Gandhi Rashtriya Uran Akademi.

Divyi je družina ves čas stala ob strani. foto: Facebook

Najmaljša pilotka boeinga 777

Šolanju je sledila zaposlitev, ambiciozna temnolaska je bila presrečna, ko jo je v svoje vrste sprejela letalska družba Air India. Sprva je postala pilotka letal Boeing 737, v letih nadaljnjega urjenja pa je posegla še po tisti zadnji zvezdi na nebu. Pred kratkim je namreč postala glavni pilota širokotrupnega letala Boeing 777.

Divya je tako uresničila svoje življenjske sanje, kar je poplačalo ves trud in težke trenutke, s katerimi se je srečevala na svoji poti. Ljudje namreč niso verjeli vanjo, močno jo je prizadelo tudi to, ker so jo zaradi slabe angleščine zafrkavali. ''Včasih bi najraje kar odnehala, a sem vztrajala in se borila naprej. Menim, da bi morale vse ženske slediti svojim sanjam,'' je za indijski časnik Mirror Now povedala Divya, ki je pri 30 letih postala najmaljša pilotka boeinga 777.

Preberite si še: Gremo mi po svoje: Pevka zaradi filma spremenila življenjske sanje

prejšnji članek
Slovenska pevka dopust začela na urgenci
Svet slavnih
Slovenska pevka dopust začela na urgenci
naslednji članek
Damjan Murko izzival s takšno fotografijo
Svet slavnih
Damjan Murko izzival s takšno fotografijo