Nova predsednica republike Nataša Pirc Musar
Svet24.si

Tudi Nataša Pirc Musar podpira Pahorja

občina-ruše, urška-repolusk
Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina parcele na smučišču prodajala prijateljem

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Debeluškam je prekipelo! Nič več skrivanja!

4. 8. 2017; 06.00
Avtor: V .M.
Tess Holliday

Tess želi spodbuditi sprejemanje vseh oblik in velikosti telesa. foto: Instagram

Medtem ko vse kotičke spletnega sveta polnijo fotografije brhkih mladenk, ki nastavljajo svoja vitka in izklesana telesa poletnim sončnim žarkom, pa se na Instagramu odvija gibanje, ki želi spodbuditi pozitivno sprejemanje teles, ki ne ustrezajo opevanim lepotnim standardom.

Številna dekleta, ki ne ustrezajo lepotnim standardom 21. stoletja, imajo namreč dovolj nerealističnih lepotnih idealov, ki močno vplivajo na samopodobo deklet in žensk po vsem svetu. Ženske se sramujejo lastnega telesa, počutijo se manj vredne, ker njihove obline ne ustrezajo tako opevanim lepotnim standardom.  ''Napočil je čas, da temu naredimo konec!'' So odločene spletne bojevnice za spodbujanje pozitivnega sprejemanja lastnega telesa. ''Celulita in strij pač ne morem zradirati iz svoje kože, življenje ni preklemanski photoshop! In zakaj bi se morale sramovati oblin? Za voljo koga bi morale stradati ali pa se skrivati za ohlapnimi oblačili? Poletje je, vročina pripeka, dovolj imamo skrivanja! Tudi zaobljeno je lepo! To so prava telesa, to je realnost, to je življenje!''

Gibanju, ki je preplavil Instagram, se pridružujejo ljudje vseh starosti in spolov, a kar je najpomembnejše, zbira se mavrična paleta v vseh odtenkih konfekcijskih številk. ''Ni slabo in grdo vse kar ne ustreza standardom,'' so odločeni bojevniki, ki na družbenem omrežju s svetom delijo svoje foto zgodbe. Saj veste, tiste, ki jih piše življenje in ne drobtinice, ki jih je za seboj pustila radirka grafičnega programa za brisanje realnosti.

Tess Holliday foto: Instagram

Pobudnica gibanja je plus size manekenka Tess Holliday, ki ima dovolj vsakodnevnih kritik in obsojanja ljudi zavoljo tega, ker ne ustreza družbenim okvirjem. Da bi preusmerila tok standardov je ustvarila hashtag #effyourbeautystandards. V želji po promoviranju vseh oblik in velikosti telesa, pa so nastale številne hastag oznake, kot je denimo #bodypositivity, #bopo, #bodyacceptance in #effyourbeautystandards.

Seveda je pomembno, da se v svojem telesu dobro počutimo, zaradi česar ni potrebno slediti smernicam ekstremizma - pa najsi gre za pretirano vitkost ali prekomerno težo, ki lahko močno vpliva na naše zdravje. Naj vas vodi zmernost in zdrav odnos do sebe. Uživajte v poletju!

Preberite si še:  5 resnic, ki bi jih morala poznati vsaka debeluška

Such a pretty photo! - @alison.hanna @cheyennemedlandmodelling ・・・ Still not a photo I don't love by the amazing @jessi_olsen.photo

A post shared by EFF YOUR BEAUTY STANDARDS™ (@effyourbeautystandards) on

Enjoying my last day of baecation @therossihotel ⛱ @nickhollidayco @monifcplussizes #effyourbeautystandards

A post shared by Plus Model • Mom • Feminist (@tessholliday) on

prejšnji članek
Slovenska plesalka iskreno: Spominjam jih na barbiko
Svet slavnih
Slovenska plesalka iskreno: Spominjam jih na barbiko
naslednji članek
Nekoč je bila prava lepotica, danes čisto drugačna
Svet slavnih
Nekoč je bila prava lepotica, danes čisto drugačna