900469_089-cigareti2
Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

sergej racman
Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. Sodišče ni uslišalo njegovih prošenj.

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Najlepše domače in tuje zvezdniške noge

6. 8. 2017; 10.00
Avtor: Brigita Potočki, Vklop
dolge noge
Katere zvezdnice znajo najbolje nositi mini krila, vroče hlačke in kopalke?

»Djevojke u ljetnim haljinama volim,« je v eni svojih največjih uspešnic prepevala zagrebška zasedba Haustor že leta 1981, dve leti kasneje pa so ženske noge opevali še ZZ Top v legendarni Legs, ko so peli: »She's got legs, she knows how to use them (ima noge in zna jih uporabljati).« Verjetno pod uporabo niso imeli v mislih hoje.

Osemdeseta so bila na neki način zaznamovana prav z ženskimi nogami; če se samo spomnimo, kako je z njimi po odru poskakovala Tina Turner, ki še danes velja za lastnico najlepšega para in eno prvih, ki je kakšen del svojega telesa zavarovala za bajno vsoto – če bi se njenim nogam karkoli zgodilo, bi dobila tri milijone evrov. Ne smemo pozabiti niti na igralko Jane Fonda, ki je v osemdesetih prav tako zaslovela s svojimi nogami, oblečenimi v gamaše, s katerimi je izvajala skoraj nemogoče položaje v takrat nadvse popularni aerobiki. Če seštejemo vse to skupaj, dodamo še oprijete mini obleke, pajkice (ali kot jim pravimo danes – legice) in špičaste čevlje z visoko peto, je jasno, da so bila osemdeseta obsedena z nogami. Pravzaprav se je ta obsedenost z njimi začela, še preden je prepih iz jaška dvignil krilo Marilyn Monroe, in trajala, dokler ni prišla Jennifer Lopez. Takrat se je predmet poželenja premaknil za nekaj centimetrov višje. A za nogami v poletnih oblekicah in vročih hlačkah se še vedno obračajo tako moške kot ženske glave, zato smo preverili, katere so lastnice najbolj seksi parov, in za nameček dodali še dva para najbolj seksi moških nog.

Carrie Underwood

Carrie Underwood je trenutno ena najbolje prodajanih pevk country glasbe, ki je zaslovela leta 2005 kot zmagovalka Ameriškega idola. Za svoje delo je prejela sedem grammyjev, enajst country glasbenih nagrad in šestnajst nagrad Billboarda. Skoraj tako slavne kot ona sama so njene noge, ki se jim vidi, da so natrenirane. Pevka se drži vegetarijanske diete, poleg tega pa najmanj trikrat na teden izvaja intenzivno kardio vadbo, ki vključuje kickbox in tek, ter naredi več kot sto počepov iz poskoka in izpadnih korakov. Njene noge so v resnici tako slavne, da imajo celo svojo stran na Facebooku.

Jennifer Lopez

Pri 47 letih in višini komaj 164 centimetrov je Jennifer Lopez še vedno videti fenomenalno. Čeprav je bolj znana po svoji zaobljeni zadnjici, ne moremo niti mimo njenih nog. Kako prideš do tako lepo oblikovanih? Skrivnost je seveda v telovadbi. J.Lo telovadi prav vsak dan eno uro, in sicer posveti pol ure kardio vadbi, pol ure pa vajam za mišice. Nič nenavadnega torej, da je tako na seznamu najlepših kot najbolj seksi zvezdnic.

Gisele Bündchen

Brazilska manekenka in supermodel Gisele Bündchen je pravzaprav v celoti popolna, toda njene noge so tiste, ki najbolj izstopajo. Prav zato je od leta 2000 do 2007 vsako sezono z njimi paradirala na tradicionalni modni reviji znamke Victoria’s Secret. Moški so jo leta 2011 posledično uvrstili na seznam najbolj zaželenih žensk, revija Rolling Stone jo je razglasila za najlepše dekle na svetu, po mnenju bralcev revije GQ pa je postala najbolj seksi ženska 21. stoletja. Modni oblikovalec Stuart Weitzman si je zaželel njenenih nog v reklamni kampanji za novo kolekcijo obutve leta 2015. Plastični kirurgi zatrjujejo, da je njeno telo med najbolj zaželenimi celo med njihovimi uporabniki, a tega zaenkrat še ne morejo duplicirati.

Rihanna

Ta 172 cm visoka barbadoška lepotica velja za eno najlepših žensk na svetu in za modno ikono, po kateri se zgleduje marsikatera ženska. Poleg tega je ena najuspešnejših pevk. Za marsikoga je Rihanna s svojim eksotičnim videzom in ravno pravšnjimi oblinami pravi seks simbol. Ker se dobro zaveda svojega največjega atributa, dolgih in lepo oblikovanih nog, jih pogosto postavlja na ogled v kratkih hlačah in mini krilih.

Jennifer Aniston

Priljubljena »prijateljica« Jennifer Aniston je znana po svojih laseh in nogah, ki jih na rdeči preprogi rada razkazuje v dolgih oblekah z visokim razporkom. Jennifer je zaslovela kot Rachel iz serije Prijatelji in postala ne samo modna ikona, pač pa tudi lastnica svojčas najbolj zaželene pričeske, imenovane kar The Rachel. Pričesko ji ureja frizer, za noge pa skrbi z redno telovadbo, ki vključuje veliko počepov, in s tekom. Zaradi svojega videza je bila med drugim na seznamu najbolj seksi in najlepših žensk na svetu ter na seznamu žensk z najboljšim stilom.

Pika Božič

Slovenska pevka Pika Božič je veljala za seks bombo novega tisočletja. Navduševala je s svojim glasom in stasom. Najprej je zaslovela kot članica dueta Sound Attack, kasneje pa s solo uspešnicami, kot sta Vem, da misliš name in Zvezde padajo z neba. Ne glede na priložnost ali letni čas pa je vedno razkazovala svoje popolne noge v mini krilih in visokih petkah ali škornjih čez kolena. Pri 36 letih, kot kažejo zadnje fotografije, ni nič drugače. Ker ne mara teči, za svojo postavo in čvrste noge skrbi na rolerjih.

Anja Rupel

Podobno kot za Piko Božič velja za njeno starejšo kolegico Anjo Rupel, ki je lani praznovala abrahama. Njene noge so bile v devetdesetih, ko je bila na višku slave, ves čas na ogled in ni je bilo najstnice ali mlade ženske (vključno z mano), ki si ni želela njenega para nog. Takrat je veliko nastopala, zato je, tudi zaradi kondicije, za lepo postavo skrbela z redno vadbo – trikrat na teden z osebnim trenerjem. Danes je še vedno v formi, čeprav ji, kot pravi, za telovadbo enostavno zmanjka časa.

Iryna Osypenko Nemec

Če vprašamo sodnike oddaje Zvezde plešejo, so dolge noge Iryne Osypenko Nemec prej prekletstvo kot blagoslov. A marsikdo se z njimi ne bi strinjal. Manekenka, ki z nogami, ki merijo neverjetnih 116 centimetrov, blesti predvsem v kopalkah na modnih pistah, je v zasebnem življenju veliko bolj sramežljiva. Svoje dolge noge, na veliko žalost predvsem moškega občinstva, pogosto skriva pod do tal segajočimi oblekami, zato je marsikdo izkoristil priložnost in se jih dodobra nagledal v prvi sezoni plesnega spektakla.

Ryan Phillippe

Kljub temu da moških po navadi ne gledamo v noge (ampak nam pogled bolj uhaja k prsnim mišicam in ritki), so tudi tu precejšnje razlike. Igralec, ki se ga spomnite iz filma I Know What You Did Last Summer, in bivši mož Reese Witherspoon se ponaša s parom krepkih, lepo oblikovanih nog. S svojimi kodrastimi lasmi, čutnimi ustnicami in izklesanim telesom nasploh izgleda, kot da bi ušel z Botticellijeve umetnine.

Benedict Cumberbatch

Angleški igralec, znan po vlogi Sherlocka, morda ni ravno klasični mišičasti hollywoodski lepotec, zato pa očara s svojo uglajenostjo in šarmantnostjo. Za svoje sloko in gibčno telo redno skrbi s posebnimi joga vajami za moč in s kardio vadbo. Ker smo ga vajeni gledati v vlogi Sherlocka, zapetega do vratu, ga je lepo videti v kopalkah, kjer se lepo vidijo tudi njegove mišičaste noge.

prejšnji članek
Domači pripravki proti glivicam na nohtih
Zdravje
Domači pripravki proti glivicam na nohtih
naslednji članek
FOTO: Znana pevka ponosno razkazuje svojo postavo
Svet slavnih
FOTO: Znana pevka ponosno razkazuje svojo postavo