renata in primoz peterka 2 Odkrito.si

Pretresljiva usoda Primoža Peterke

David Beckham, Elton John Svet24.si

Vsi govorijo o tem: poglejte, kaj je po poljubu z ...

luka doncic Svet24.si

Lukova Anamarija udeležena v prometni nesreči

911_rotated Svet24.si

FOTO: Njegovim poceni vinjetam je nasedlo 3500 ...

sladoledna lučka Najstnica.si

V boj proti vnetju s sladolednimi lučkami

Kaja Rušnov Njena.si

Razočarani talenti zapustili pevski šov

harry, meghan markle2 Njena.si

Razkrit resnični razlog Harryjevega joka na ...

Je Aleš Klinar krivec za nov glasbeni hit?
| K.M.

Je Aleš Klinar krivec za nov glasbeni hit?

Navdih za turbo folk parodično skladbo Pleš Slovenka je avtor dobil, ko je obiskoval slovenske lokale, diskoteke, koncerte in veselice.

Z nadvse zabavnim muzikalom Alpska saga, ki si ga je v matičnem gledališču Špas teater ogledalo skoraj 7.000 obiskovalcev v dveh mesecih, je po uspešni prvi skladbi iz predstave »Če hočeš moja bit«, zdaj tu še ena, nova uspešnica »Pleš Slovenka«. Glasbo in besedilo je prispeval idejni oče Alpske sage Aleš Klinar. V skladbi v glavnih vlogah nastopajo - pevka Jasmina (Kristina Mišović), njen manager in ljubimec Sandokan (Jernej Čampelj) ter vaški posebnež Franček (Tilen Artač).

Avtorji in izvajalci so prepričani, da bo skladba »Pleš Slovenka« postala pravi turbo folk hit v Sloveniji in tudi v nekdanjih bratskih republikah. Za omenjeno skladbo je ekipa muzikala Alpska saga posnela tudi videospot, v režiji Janija Pavca. Atraktivni, poletni spot so posneli v Vodnjanu in Peroju, v hrvaški Istri, kjer omenjena pesem že odmeva po lokalih, plažah in diskotekah.

Nova skladba in videospot »Pleš Slovenka« sta tudi uvod v muzikal Alpska saga, ki se bo v petek, 1. septembra, predstavil v ljubljanskih Križankah.