robert golob bobo6 Svet24.si

Robert Golob: "Začnimo delovati za skupnost, ...

london, ljudje Svet24.si

Prvi v Evropi ukinjajo covidno potrdilo, maske ne ...

koronavirus, danska Svet24.si

Pri omikronu je tveganje za hospitalizacijo za 36 ...

tonin novak pl Reporter.si

Razkrivamo: skrivni posvet NSi, na katerem so ...

635640890416521334_damjan_zugelj Necenzurirano

Izbrancu SDS bi dali v roke največjo bazo ...

Teja Jugovic Odkrito.si

Teja Jugovic - To si je dolgo želela

peking olimpijske Ekipa24.si

Ne bom SE CEPIL, to nam je VSILJENO - še en ...

Foto projekt: To se je zgodilo, ko jih je poljubila neznanka!
| V. M.

Foto projekt: To se je zgodilo, ko jih je poljubila neznanka!

Johanna Siring se je domislila, kako lahko iz neznancev izvabi njihov pravi jaz., Pinterest

Johanna Siring je kreativna norveška fotografinja, ki je na odmevnem dogodku Roskilde Festival uresničila domiseln projekt z globokim pomenom. Predstavljamo vam 10 portretov neznancev, ki so nastali prej in potem, ko jih je fotografinja poljubila.

Johanna Siring je nadobudna fotografinja, ki se je na enega najbolj priljubljenih glasbenih festivalov v Evropi odpravila z željo, da v objektiv ne ujame zgolj podobe ljudi, ki se zabavajo ob dobri glasbi. Želela je videti, kaj se skriva za obrazi, ki jih kažejo svetu, želela je spoznati, kdo so v resnici.

Foto: Pinterest - 'Pa pokliči kaj,' se je pošalila temnolaska.

Da bi idejo uresničila, je morala ustvariti vez med neznanci. Slednjega se je lotila tako, da se jim je najprej približala kot običajna fotografinja in naredila klasičen posnetek. Nato jim je pojasnila svojo idejo o projektu, jih poljubila in brž naredila še en posnetek. Razlika je bila osupljiva. Zgodilo se je namreč nekaj čudovitega. Ljudje so hipoma odvrgli svoje zavestno ustvarjene obraze in postali to, kar so v resnici.

Foto: Pinterest - 'Ti pa si ena navihanka,' si je nabrž mislil obiskovalec festivala.

''Razlaga za spremembo bi bila lahko povsem biološke narave. Med poljubljanjem se namreč v možganih sproščajo hormoni dobrega počutja - serotonin, dopamin in oksitocin. Raziskave kažejo, da oksitocin pomaga razviti občutek zaupanja v druge, kar bi lahko bil odgovor na vez, ki sem jo po poljubu spletla med neznanci, razmišlja Johanna.'' Ljudje so namreč v hipu odvrgli zadržanost, togo držo in občutke neugodja, ki so se jim na obrazu narisali ob prvem posnetku. Njihove naravne poteze je osvetlil pristen nasmeh, pokazali so ji, kdo so v resnici …