Mint Butterfield
Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, soustanovitelja Flickrja in Slacka

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28
Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na policiji preverjal številke Hajdinjaka in Vežnaverja

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Nekdanja misica brez tega ne more

24. 9. 2017; 03.21
Avtor: K.M.
Dejan Sejdič, direktor prodaje pri Mannerju, in Nives Orešnk_Foto Urša Klajder

Nives Orešnk in Dejan Sejdič foto: Urša Klajder

Nives Orešnik, nekdanja Miss Slovenije, danes pa vaditeljica fitnesa in strokovnjakinja za zdrav in aktiven življenjski slog pravi, da ti da zajtrk energijo potrebno za dober začetek dneva.

Nives Orešnik je mnenja, da bi morali nasvet, da se zajtrka ne izpušča, upoštevati prav vsi. Le-ta nam namreč daje energijo, ki jo potrebujemo za kakovosten začetek dneva. Zato svetuje, da naj bodo zajtrk in tudi vsi ostali obroki sestavljeni iz beljakovine in vira energije. Izpostavlja pa tudi 4 glavne točke zdravega življenja, oziroma zdravega uvoda v dan, ki ti omogoča bolj zdravo življenje. 

1. Vnos kalorij mora biti manjši od porabe energije.

"Preprosta matematika, že od nekdaj. To je osnovna točka, ki bi jo vsi morali upoštevati, da smo OK, da ne pridobivamo teže in da se dobro počutimo"


2. Hrana na domačih policah in v hladilnikih naj bo čimmanj predelana.

Nives je mnenja, da je to 3/4 pri vsaki zdravi prehrani. Sem so všteti vnaprej pripravljeni obroki, izdelki iz pekarn ...


3. Glavni obroki naj bodo sestavljeni po principu: beljakovine + vir energije (OH ali maščobe).


4. Način prehranjevanja/dieta naj ustreza tvojemu življenjskemu stilu in naj bo okusna. ne kompliciraj in ne spreminjaj svojega življenja. Poskrbi, da boš jedla nekaj, v čemer boš uživala in takrat, ko boš lahko. Le-to pa naj bo zdravo in okusno. 

Odlični za začetek dneva pa so tudi novi Mannerjevi musliji. »Ideja je bila, da našim potrošnikom ponudimo izdelek, ki bo z njimi že od samega začetka dneva in prek katerega lahko z njimi delimo vesele Manner trenutke«, je pojasnil Alexander Lipovšek, direktor Mannerja za Jugovzhodno Evropo. Musliji tako vsebujejo 35 % originalnih sestavin Manner v müsliju , 30% manj sladkorja kot sorodni izdelki, 52 % polnozrnatih kosmičev, so bogati s prehranskimi vlakninami in so primerni za vegane. Ravno vlaknine so glavne za vzdrževanje zdravega črevesja in uravnavanje prebave. 

prejšnji članek
Lepe tudi, ko se mudi
Moda&Lepota
Lepe tudi, ko se mudi
naslednji članek
Modni trend jeseni: obutev z dodatki
Moda&Lepota
Modni trend jeseni: obutev z dodatki