pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola
Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski šoli

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje
Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Hollywoodskega zvezdnika oče zadrogiral pri šestih letih

5. 10. 2017; 06.00
Avtor: V. M.
Že drži, da je danes Robert Downey Jr. priljubljen in uspešen ameriški igralec. Pa ste vedeli, da se je s svetom droge srečal že pri rosnih šestih letih?

Robert Downey Jr. foto: Instagram

Zvezdnik filmov Iron Man, Robert Downey Jr., se je v preteklih letih povzpel med srenjo najbolje plačanih hollywoodskih igralcev. Njegova zgodba o uspehu je prepletena z obdobji dolgoletne bitke z drogami, s katerimi pa se je prvič soočil, ko ni štel več kot 6 let. Marihuano mu je ponudil nihče drug, kot njegov oče, producent in režiser Robert Downey. Do osmega leta je bil deček že pošteno zasvojen, v tem času pa se je srečal tudi s prvimi filmskimi vlogami. Pri petih letih je denimo igral v očetovem filmu Pound, pri sedmih letih v filmu Greaser's Palace, kateremu so sledile še druge manjše vloge v očetovih projektih.

Ko je bil Robert star 13 let, sta se njegova starša ločila. Tedaj se je iz Anglije skupaj z očetom preselil v Kalifornijo, kjer sta živela skupaj zgolj štiri leta. Kot 17-letnik je namreč pustil šolanje in se preselil v New York, da bi postal igralec. Prvi koraki sicer niso bili obetavni, saj je opravljal različna priložnostna dela, a pri dvajsetih letih mu je uspelo, pridružil se je namreč komični oddaji Saturday Night Live, dve leti kasneje pa je že dobil glavno vlogo v filmu The Pick-up Artist.

Dokončno se je od pekla poslovil pri 44 letih, ko je zažarel na velikem filmskem platnu kot Iron man. foto: Instagram

Sledilo je obdobje razcveta njegove poklicne poti, na kateri je zaslovel po vsem svetu. Žal je igralec leta 1996 pošteno zabredel v brezno drog in kriminala, kar ga je pripeljalo do propada obetavne igralske kariere. Propadlega zvezdnika je iz teme potegnil David E. Kelley, ustvarjalec tedaj priljubljene serije Ally McBeal, ki mu je ponudil novo priložnost. Robert je tako lahko ponovno izkoristil svoj talent, ki ga je rešil iz pekla prepovedanih substanc. Žal le za kratko obdobje, leta 2001 je ponovno zašel na stara pota.  Dokončno se je od pekla poslovil pri 44 letih, ko je zažarel na velikem filmskem platnu kot Iron man. Za težka obdobja odvisnosti krivi svojega očeta.

prejšnji članek
Nova vloga za tekmovalko v oddaji Zvezde plešejo
Resničnostni šovi
Nova vloga za tekmovalko v oddaji Zvezde plešejo
naslednji članek
Podlegel ji je tudi Dejan Vunjak
Zdravje
Podlegel ji je tudi Dejan Vunjak
#nasazenazenska
nasazenazenska