stojnice, belvedere
Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice priklepajo na avtomobile, zemljo asfaltirajo ...

1683742138-dsc7401-01-1683742078843
Necenzurirano

Kenguru v togi ali zakaj Jaklič ne bi smel več biti ustavni sodnik

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Umrl legendarni igralec najbolj popularne serije

17. 10. 2017; 07.30
Avtor: V. M.
V 94. letu starosti je umrl britanski igralec Roy Dotrice, ki je dopolnil košček mozaika slave druge sezone popularne serije Igra prestolov.

Roy Dotrice (26. maj 1923 - 16. oktober 2017) foto: Profimedia

Kot je za medije potrdila njegova družina, je Roy Dotrice preminil v ponedeljek, na svojem domu v Londonu. Umrl je mirno, v krogu svoje številčne družine, ki mu je stala ob strani tudi v poslednjih trenutkih.

Dotrice je v svoji dolgoletni karieri nanizal pestro paleto igralskih upodobitev, med najbolj znane like zagotovo sodi vloga Leopolda Mozarta, ki je zaznamoval z Oskarjem nagrajen film Amadeus. Sivolasi igralec je svoj poslednji žarek slave prižgal v drugi sezoni serije Igra prestolov kot piroman in modrec Hallyne, vendar se je moral zaradi šibkega zdravja posloviti od snemanja nadaljnjih delov planetarno priljubljene serije.

Navkljub kratki prisotnosti v seriji, pa je Roy Dotrice pustil v zgodbi Igre prestolov pomemben pečat. Kot sinhronizator je namreč posnel vse audio knjige Georga R.R. Martina iz sage Pesem ledu in ognja. Zaradi slednjega so mu želeli nameniti vlogo že v prvi sezoni Igre prestolov, a mu je že tedaj pešalo zdravje, zato se je igralski ekipi pridružil kasneje, ko se je počutil nekoliko bolje.

prejšnji članek
Tanja Ribič, mila in lepa kot Barbika!
Svet slavnih
Tanja Ribič, mila in lepa kot Barbika!
naslednji članek
Tanja Žagar in sinček Karlo sta že doma!
Svet slavnih
Tanja Žagar in sinček Karlo sta že doma!