Rusko veleposlaništvo
Svet24.si

Izgnani ruski diplomat naj bi zapustil Slovenijo

1663812312-036mv
Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira vse rekorde – z zdravniki iz javnih bolnišnic.

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

FOTO: Ženska leta je postala policistka

23. 11. 2017; 05.00
Avtor: R.T.
ženska leta, mirela čorić

foto: STA

V ljubljanski Drami je potekala prireditev Ženska leta. Bralci revije Zarja so za žensko leta izbrali policistko Mirelo Čorić.

"Bralci revije Zarja so letos izbrali srčnost in pogum, žensko, ki je sama vrgla vrata s tečajev, da je pomagala sosedi," je dejala odgovorna urednica revije Melita Brzelak ob razglasitvi ženske leta, ki je danes ob 18.00 potekala v ljubljanski Drami.

Čorićeva je pred dobrimi štirimi leti pod svojo streho sprejela nečaka, saj njegova mama, ki ima težave z odvisnostjo, že takoj po rojstvu ni bila sposobna skrbeti zanj. "Čeprav sem tudi sama mati samohranilka, sem vedela, da bom zmogla," je še povedala za revijo. Starejšo sosedo, ki ji je pomagala, še vedno redno obiskuje. Vsaki dan ji prinese topel obrok. Naziv ženske leta in dobre vile ji je prineslo tudi to, da je pred dvema letoma od samomora odvrnila nekdanjega brezdomca Vilija, ki več ne živi na cesti.

Po mnenju Čorićeve, bi policijsko delo lahko bilo bolj spoštovano in bolje plačano, vendar so policistke v primerjavi s prodajalkami ali snažilkami, ki so pred nekaj dnevi protestirale pred vlado, lahko še zadovoljne.

Ni pa samo zmagovalka nekaj posebnega, takšnih je vseh 10 nominirank, ki bi si prav tako prislužile ta naziv. To so: serviserka slovenske smučarske ekipe (in mama Ilke Štuhec) Darja Črnko, predstojnica Kliničnega inštituta za medicino dela prof. dr. Metoda Fikfak, psihiatrinja prof. dr. Mojca Zvezdana Dernovšek, ilustratorka Ančka Gošnik Godec, novinarka Lidija Hren, okoljevarstvenica Petra Matos, upokojenka Rožca Šonc, igralka Urška Vučak Markež in ravnateljica Vzgojnega doma Planina dr. Leonida Zalokar.

   • Na svetu sem zato, da pomagam

Za žensko leta je bila izbrana Mirela Čorić.

Za žensko leta je bila izbrana Mirela Čorić. foto: STA

foto: STA

foto: STA

foto: STA

MEd govorniki je bil pater Karel Gržan.

MEd govorniki je bil pater Karel Gržan. foto: STA

Mireli Čorić je čestital tudi predsednik republike Borut Pahor.

Mireli Čorić je čestital tudi predsednik republike Borut Pahor. foto: STA

foto: STA

Predsednik republike Borut Pahor v družbi odgovorne urednice revije Zarja Melite Berzelak (levo) in direktorice uredništev Media24 Tanje Škarjot.

Predsednik republike Borut Pahor v družbi odgovorne urednice revije Zarja Melite Berzelak (levo) in direktorice uredništev Media24 Tanje Škarjot. foto: STA

foto: STA

prejšnji članek
FOTO in VIDEO: Takšno bo imela Melania Trump!
Svet slavnih
FOTO in VIDEO: Takšno bo imela Melania Trump!
naslednji članek
Vas srbijo prsti? Prihaja Črni petek!
Svet slavnih
Vas srbijo prsti? Prihaja Črni petek!
#obraziavenija
obraziavenija