Svet slavnih
 

Pozor, slavni moški za štedilnikom!

6. 1. 2018; 19.00
Avtor: Andreja Comino, Irena Pirman/Zvezde
bine volcic

Čedalje glasnejše so govorice, da bo Almo zamenjal kuharski mojster Bine Volčič. foto: Revija Zvezde

Za praznike ženskam praviloma ne uide kuhanje. Nekatere se tega veselijo, druge to jemljejo kot nujno zlo. Zato so toliko bolj vesele tiste, ki jih njihove boljše polovice razbremenijo tega opravka. Denimo dekleta in žene najbolj znanih slovenskih kuharjev. Pokukali smo jim v lonce, saj nas je zanimalo, kaj so zakuhali na praznične dni.

Primož Dolničar

Gledalci TV Slovenija se bodo od starega leta poslovili med prazničnimi recepti edinega slovenskega kuharja, ki ima svojo oddajo na prestižnem programu 24Kitchen. »Za praznike se mize šibijo od obilja, zato sem za silvestrsko oddajo pripravil nekaj bolj bogatega, iz boljših kosov mesa, ki so jih v preteklosti na mize postavili le ob največjih praznikih. Vse je dobro tudi zato, ker se ne varčuje z maščobo, ki da jedem dober okus, seveda pa s tem ne gre pretiravati,« pravi postavni kuhar, ki seveda kuhalnico pridno vrti tudi doma, ko pripravlja okusne jedi za ženo Nino in sinova.

Bine Volčič

»Praznike vselej najraje preživljam v krogu najbližjih, kar pa že vrsto let pomeni, da potujemo v Prekmurje k tesnim družinskim prijateljem – in tam sem samo gost. Uživam ob odlični domači hrani in pecivu, se sprostim in družim. Le redko stopim za štedilnik, enkrat sem pripravil wellingtonsko pečenko, kaj več pa mislim, da ne. Praznična hrana vsekakor popestri praznike, a v bistvu najbolj cenim čas, ki si ga dovolimo posvetiti druženju in odnosom, da se vsaj za praznike še bolj povežemo, saj čez leto žal za to ni dovolj časa.« 

Jani Jugovič

»Mislim, da je čar novega leta tudi v sami pripravi večerje oziroma zajtrka. Zato običajno to počnemo skupaj kot družina, vsak pripravi nekaj. Meni je dejansko kuhanje še vedno užitek, zato mi tudi za praznike ni noben problem kuhati.«

Luka Jezeršek

»Priprave božične večerje sem se tudi letos lotil sam oziroma skupaj z družino. Zdi se mi pomembno, da je to večer, ki ga preživiš v krogu družine, katerega del je tudi kulinarika, ni pa na prvem mestu. V otroštvu smo velikokrat jedli prekajene kuhane klobase in krompirjevo solato ter kozarec dobrega vina, in tudi letos je bilo v tem slogu. Silvestrovo bom pa preživel v družbi sosedov, s katerimi bomo skupaj pripravili novoletno pojedino, pri čemer pa je v ospredju druženje. To bo že tretje leto zapored. Jedilnika pa še nismo dorekli.«

prejšnji članek
Tjaša Železnik o svoji Marli
Svet slavnih
Tjaša Železnik o svoji Marli
naslednji članek
Urška Vučak Markež: Sprašujem se, če sem naredila napako
Svet slavnih
Urška Vučak Markež: Sprašujem se, če sem naredila napako

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.