pirc musar bql
Svet24.si

Tako je predsednica Pirc Musar zapela na koncertu Roka Piletiča

matjaz kovacic bobo
Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so krivi lokalni šerifi.

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Sean Connery le še senca velike legende

9. 1. 2018; 06.30
Avtor: V. M.
Igralec Sean Connery šteje že 87 let. V javnosti se pojavlja tedaj, ko se s pomočjo palice odpravi na sprehod. Mnogi ga še vedno prepoznajo, kljub močno spremenjeni podobi, kakršne na filmskem platnu nismo vajeni …

Sean Connery foto: Profimedia

Legendarni igralec, režiser in producent Sean Connery je v najboljši letih zaznamoval filmski trak dogodivščin o Jamesu Bondu, ki ravno v teh dneh beleži 56. obletnico filmskega ustvarjanja. Sean, ki je nekoč veljal za najbolj seksi moškega na svetu, je igral v sedmih Bondovih filmih, ki so ga izstrelili med velike zvezde. Kljub temu ga na obdobje ustvarjanja niso vezali prijetni spomini, kot je povedal v enem izmed intervjujev, je imel namreč dovolj vseh pritiskov, ki jih je s seboj prinašalo sodelovanje s svetovno uspešno franšizo.

Čeprav je danes milijonar, ni nikoli pozabil svojih korenin in odraščanja v družini, ki se je borila za preživetje. foto: Profimedia

Čeprav danes velja za veliko legendo v filmski industriji, pa bi se njegova zgodba zlahka odvila v povsem drugo smer, če kot mladenič ne bi bil tako močno odločen, da postane igralec. Prvo priložnost je dobil, ko je pomagal v zaodrju lokalnega teatra. V letih pred tem je opravljal delo raznašalca mleka, voznika tovornjaka, reševalca iz vode, bil pa je tudi model, član kraljeve mornarice, ukvarjal pa se je tudi z bodibildingom. K prvim uspehom ga je privedla odločitev, da najame osebnega agenta, ki mu je tudi priskrbel prvo filmsko vlogo.

Danes je njegov življenjski tempo umirjen in odmaknjen od sijočih žarometov. S soprogo se zadržujeta na svojem domu, ob čemer si igralec dneve popestri z obiski salonov za razvajanje, skoraj vsak dan pa se ob spremstvu osebnega pomočnika odpravi tudi na sprehod.

foto: PROFIMEDIA

prejšnji članek
Takšen luksuz si je privoščila družina Beckham ...
Svet slavnih
Takšen luksuz si je privoščila družina Beckham ...
naslednji članek
Oprah Winfrey: Ženske so bile predolgo tiho!
Svet slavnih
Oprah Winfrey: Ženske so bile predolgo tiho!