stojnice, belvedere
Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice priklepajo na avtomobile, zemljo asfaltirajo ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836
Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega svetovalca ministrice Prevolnik Rupel.

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Burak Özçivit iz serije Moja boš o revnem otroštvu

28. 1. 2018; 05.00
Avtor: Lara Paukovič/Zvezde
burak 2

foto: Revija Zvezde

Nadaljevanka Moja boš, ki je navdušila gledalce po vsem svetu, od začetka januarja pa jo lahko gledamo tudi na Pop TV, bo pred male zaslone prikovala še katero pripadnico ženskega spola, ki pred tem ni bila ljubiteljica turških nadaljevank. Glavno moško vlogo igra namreč Burak Özçivit, eden največjih turških igralskih zvezdnikov.

Turške serije so si med slovenskimi gledalci v zadnjih letih, odkar se predvajajo pri nas, že uspele nabrati zvesto občinstvo. A nadaljevanka Moja boš, ki je navdušila gledalce po vsem svetu, od začetka januarja pa jo lahko gledamo tudi na Pop TV, bo morda pred male zaslone prikovala še katero pripadnico ženskega spola, ki pred tem ni bila ljubiteljica turških nadaljevank. Glavno moško vlogo igra namreč Burak Özçivit, eden največjih turških igralskih zvezdnikov, ki je bil leta 2005 razglašen za drugi najboljši model na svetu.
Burak Özçivit se je rodil na božični večer, 24. decembra 1984, v Istanbulu, njegova zgodba pa se bere skoraj kot telenovele, v katerih igra. Čeprav je danes med najbogatejšimi igralci v Turčiji, v intervjujih večkrat poudarja, da je moral kariero začeti graditi na dnu, saj izhaja iz revne družine. »Moji starši so se včasih komaj prebijali iz meseca v mesec. Oče je delal v zastavljalnici na jugovzhodu Turčije. Vendar se družine nikoli nisem sramoval. Naučil sem se, da moraš biti vedno skromen, saj ti denar ne zagotavlja sreče.« Njegov oče ima največ zaslug za to, da mu je pozneje uspelo v manekenstvu, saj je njegove fotografije brez njegove vednosti poslal na tekmovanje za najboljši model Turčije. »Žirija je fotografije vrgla v smeti! Organizatorji so jih opazili v zadnjem trenutku in me vključili v tekmovanje,« pravi Burak, ki je na tekmovanju osvojil prvo mesto, na svetovnem tekmovanju za najboljši model sveta pa je nato zasedel drugo mesto.

Igralca zanima tudi umetnost, saj se v prostem času ukvarja s pisanjem zgodb in risanjem. foto: Revija Zvezde

Ob primerni višini, privlačnih obraznih potezah in natreniranem telesu ni nič čudnega, da je bila njegova manekenska kariera tako uspešna, čeprav sam meni, da ni privlačen. »Imam toliko težav s samim seboj, da vam to težko razložim,« je novinarju zaupal v nedavnem intervjuju. Vendar so bile njegove sanje od nekdaj igra, zato se je odločil, da bo karierno pot obrnil v to smer. Leta 2006 je dobil vlogo v televizijski seriji Eksi 18, v kateri je igral policijskega komisarja Murata, kot Sulejmanovega komornika smo ga lahko gledali v najuspešnejši turški seriji Sulejman Veličastni, pojavil pa se je tudi v turški priredbi uspešnice Opravljivka v vlogi Çetina, turški različici priljubljene barabe Chucka Bassa.

Burak Özçivit je od lani poročen s Fahriye Evcen, prav tako igralko. foto: Revija Zvezde

V prostem času se igralec, česar verjetno ne bi nikoli uganili, ukvarja s pisanjem zgodb in gleda nogometne tekme, zelo dobro tudi riše, poleg njegovih vlog pa je veliko pozornosti ves čas pritegovalo tudi njegovo zasebno življenje. Dve leti je bil v zvezi s turško manekenko Ceylan Çapa in vsi so pričakovali poroko, a zaradi Ceylaninega ljubosumja naj bi zveza doživljala vse več pretresov in namesto poroke sta nekdanja zaljubljenca naznanila, da se razhajata. Njegova intimna partnerica je bila tudi Neslihan Atagül, s katero zdaj igra v seriji Moja boš. Razhod z Neslihan je bil prijateljski, zato jima pred kamerami ni bilo težko igrati zaljubljencev. A vprašanje je, kaj na to pravi Burakova žena Fahriye Evcen, sicer prav tako igralka, s katero sta se spoznala in zaljubila na snemanju drame Çalikusu. V zakonski stan sta skočila lani in se vselila v sanjsko vilo. Zanimivo je, da se je malo pred nekdanjim fantom z novim izvoljencem Kadirjem Dogulujem poročila tudi Neslihan Atagül, Burak pa se poroke ni udeležil, četudi je bil nanjo povabljen – menda zato, ker je v istem času s Fahriye potoval po Evropi.

Neslihan Atagül, s katero zdaj igra v seriji Moja boš, je bila njegova intimna partnerica. foto: Revija Zvezde

V zameno tudi Neslihan z možem ni prišla na poroko Buraka in Fahriye, turški mediji, seveda željni drame, pa so se takoj razpisali o podobnostih med obema porokama – nevestini obleki naj bi sumljivo spominjali druga na drugo, omembe vredno pa se jim je zdelo tudi, da sta se oba para odločila, da bosta medene tedne preživela na Maldivih. A ne glede na zgodovino s stanovsko kolegico Neslihan je Burak, sodeč po tem, kar je o ženi povedal medijem, tokrat našel sanjsko žensko: »Naučil sem se, da sem v zvezah previden, kajti ljubezen zna biti nevarna. Potrebujem čas, da se prepustim čustvom, a ko se prepričam, da imam ob sebi pravo žensko, se ji popolnoma predam. S Fahriye se ljubiva, in to je najpomembnejše. Zakona sicer ne doživljam kot merilo za resnost zveze, a prepričan sem, da želim z njo preživeti vse življenje.«



 

prejšnji članek
FOTO: Znana slovenska igralka takole uživa
Svet slavnih
FOTO: Znana slovenska igralka takole uživa
naslednji članek
V Sloveniji ima migreno 12 odstotkov ljudi
Zdravje
V Sloveniji ima migreno 12 odstotkov ljudi