1703079682-dsc6151-01-1703079660058
Svet24.si

Umrla je novinarka in publicistka Manca Košir, pogreb bo javen in odprt za vse

občina-ruše, urška-repolusk
Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina parcele na smučišču prodajala prijateljem

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Savina Atai: Ko čudež ustavi letalo

31. 1. 2018; 07.00
Avtor: A. S.
savina atai 16_1

Savina Atai foto: Osebni arhiv

Svojo izkušnjo o naravni katastrofi in ljubezni je delila z javnostjo ...

Mojstrica obrazne joge in promotorka zdravega ter srečnega življenja Savina Atai je na družbenem omrežju delila izkušnjo o naravni katastrofi ter o tem, kako lahko moč misli zasuka usodo.

"Končala sem šolo v LA-ju,šla na letališče,čakala na boardanje,ko me pokliče Cheri Clampett,mama terapevske joge,ki je zadnja dva meseca preživela hudo opostošenje požara in sesedanja gor,ki je prizadelo Santa Barbaro. To nedeljo je imela memorial service za 21 žrtev, ter zdravljenje za žalujoče svojce. Že dva meseca pomaga,pomaga-čeprav se je morala tudi sama evakuirati. Ceste so bile do 2 dni nazaj neprevozne,zato sem izključila namero,da grem po šoli v Santa Barbaro. Ni bilo možno. Zlate Sestrice iz Liftinga smo ves čas pošiljale ljubezen v Santa Barbaro k Cheri,z Matejo Vavtar na čelu. 


Pa me včeraj Cheri pokliče in mi reče:
“I need a Savina hugg”.
V srcu me je stisnilo. Ni prav,da grem,brez da jo objamem!!!’ Potrebuje me. Tako,kot sem jaz potrebovala njo,v mojih požarih.
V hecu ji rečem,da če odpovejo let,pridem k njej danes. V srcu sem žalostna. Zaželim si čudež. Hočem k Cheri," je povedala Savina. Nato pa razkrila še, kako so njene misli zares vplivale na razplet dogodkov.

"15 min do vkrcanja. Javijo,da bo 15 min zamude. Čez pol ure povedo,da se je pokvarila elektrika za klimo,da bo trajalo eno uro. Da je vse ok. Čez tri ure odpovejo let. Še dve uri traja da dobimo prtljago,nove karte,hotel... Zmatrana. Noč je. Ampak...ni naključji. Univerzum mi nekaj sporoča. Vzamem Uber, 2,5h do Santa Barbare,malo čez polnoči imam Cheri v objemu. Ni elektrike. Med svečami objeti jokava. Samo jokava. Danes sva šli v Montecito,luknje so,tam kjer so bile včasih hiše. Blato jih je odneslo. Podrta drevesa,podrte družine. Klienti od Cheri so v tej soseski. Oprah in Ellen živijo tukaj. Povsod prah,komaj dihaš,gasilci,2 osebi še iščejo. 17 letnika in 2 letno punčko. Toliko žalosti je v zraku. Ljudje so plavali v blatu,mimo trupel,bili rešeni iz streh... Toliko ljubezni je v zraku. Skupnost povezana bolj,kot kadarkoli. Vsi si pomagajo. Vsi sodelujejo. Vsi se zahvaljujejo. Vsi potrebujejo en drugega. Vsi potrebujemo en drugega. Hvala Univerzum,da si mi dal ta dan,da sem lahko dala objem."

Njena izkušnja je ganila mnoge tudi na družbenem omrežju facebook, kjer je Savina delila svojo izkušnjo. Oglasili so se nogi njeni oboževalci in sledilci ter zapisali, da pošiljajo svoje pozitivne misli, svojo ljubezen vsem udeležencem katastrofe.

prejšnji članek
Takšno odločitev je pred 21 leti sprejela slovenska pevka
Svet slavnih
Takšno odločitev je pred 21 leti sprejela slovenska pevka
naslednji članek
Marko Potrč je to skoraj postavil pred svojo družino
Zdravje
Marko Potrč je to skoraj postavil pred svojo družino