Naj blok stoji na Pavšičevi ulici
Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj
Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo proti izbrancu SDS

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Za masko iznakaženega velikana se skriva tragična zgodba

26. 12. 2021; 08.00
Avtor: V. M.
John Daniel Matuszak

John Daniel Matuszak v vlogi iznakaženega velikana.

Se spomnite pustolovskega filma Goonies, katerega junaki so se odpravili na lov za starim zakladom? Film iz 80. let je zaznamovala zlasti podoba iznakaženega velikana Slotha. Njegova življenjska zgodba ima tragičen konec.

Leta 1985 je na filmskem platnu zaživela zgodba izpod peresa Stevena Spielberga Goonies. V filmu spoznamo skupino otrok, ki se odpravi na lov za skritim zakladom pirata po imenu Enooki Willy. Da pa ne bi šlo vse po načrtu, jim pot prekriža zlobna družina Fratelli. V zgodbi spoznamo njihovega iznakaženega sina, velikana po imenu Sloth. Smo vam obudili spomin, se ga sedaj spomnite?

Znan je bil po agresivnem vedenju. Po gosto se je zapletel v prepir s pretepom. foto: twitter

Kdo je igral iznakaženega velikana?

Lik Slotha je upodobil ameriški ragbist in igralec John Daniel Matuszak. V svetu se je sprva uveljavil kot uspešen ragbist, po upokojitvi pa se je posvetil igranju v filmih. Pretežno so mu dodeljevali vloge športnikov in nežnih velikanov. Matuszak sicer ni bil priljubljen med soigralci, bil je namreč sila agresiven, imel pa je tudi velike težave z zasvojenostjo z narkotiki. K slednjemu so ga pahnile velike bolečine v križu. Igralec, poznan po napadih besa, je umrl leta 1989, star komaj 38 let. Vzrok smrti, ki je javnost pretresla zgolj štiri leta po snemanju filma Goonies, je prevelik odmerek protibolečinskih zdravil, ki so izzvala srčno kap.

prejšnji članek
Sylvester Stallone ni le neustrašni mišičnjak
Svet slavnih
Sylvester Stallone ni le neustrašni mišičnjak
naslednji članek
Michael J. Fox težko govori, a ostaja optimističen
Zdravje
Michael J. Fox težko govori, a ostaja optimističen