pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola
Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski šoli

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje
Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

To so zvezdnice, ki ne verjamejo v monogamijo!

2. 3. 2018; 05.00
Avtor: V. M.
Cameron Diaz

Cameron Diaz foto: Reuters

Da monogamija ni naravna, menijo mnoge slavne ženske, ki poudarjajo, da ljudje nismo ustvarjeni, da bi bili v razmerju s samo eno osebo.

Vas zanima, kako svoje prepričanje utemeljujejo? Takole pravijo …

Jada Pinkett Smith

Verjamem, da je moj soprog Will moški z integriteto. Ampak najina perspektiva ni, da bi se v zakonu izogibala naravnim stvarem. Naravno je, da naju bodo privlačili tudi drugi ljudje. In nisva se dogovorila, da se jim bova v zakonu izogibala.

Scarlett Johansson

Mislim, da je sama ideja o poroki zelo romantična. Prakticiranje zakona je lahko zelo lepo, kljub temu pa menim, da biti predan zgolj eni osebi ni naravno. To terja zelo veliko truda in ravno to dokazuje, da monogamija ni v naši naravi. Monogamijo sicer spoštujem, preizkusila sem jo tudi sama, zato sem tudi prepričana, da je v nasprotju s človeško naravo.

Emma Thompson

Monogamija je čudno stanje, pravzaprav je to čudno stanje predvsem za ženske. Mislim, da je monogamija posledica romantičnih idealov, ki so prisotni v naši družbi. Sprašujem se ali obstajajo alternative in ali lahko strah pred prešuštvom sploh razumemo kot realna čustva.

Emma Thompson foto: profimedia

Cameron Diaz

Mnogi ljudje stremijo k monogamiji, ker jim je bilo rečeno, da bodo tako našli srečo. Iščejo jo, nato pa se vedno znova razočarano sprašujejo, zakaj so verjeli, da jih bo to osrečilo. Ne vem ali na svetu obstaja človek, ki je povsem naravno monogamen. Nenazadnje imamo vsi prirojen živalski nagon, le da živimo v družbi, ki odmerja pravila, ki se jih tako krčevito oklepamo.

prejšnji članek
Kam je Nika Zorjan podarila posteljo?
Svet slavnih
Kam je Nika Zorjan podarila posteljo?
naslednji članek
Takole doma vzgojite ananas
Zdravje
Takole doma vzgojite ananas