benifer
Svet24.si

Zvezdniški par "Bennifer" tik pred razhodom

5081484663803_org_27a69d764a0b1739_1648464638000
Necenzurirano

Kaj druži železnice, podjetnika iz Rovt in Dodikovega tajkuna? Boj za državni kamnolom.

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Dogodivščine Taija Tokuhisa in njegove žene

26. 2. 2018; 08.00
Avtor: L. P. , Zvezde
Taiji Tokuhisa in Ana Žlender Tokuhisa - morje

Doma mraz, Taiji in Ana Tokuhisa pa sta takole uživala na rajski plaži v Vietnamu. foto: osebni arhiv

Taiji Tokuhisa in njegova žena Ana sta januar, ki velja za enega najbolj turobnih mesecev v letu, preživela tako, da sta se odpravila na potepanje v Vietnam.

Tam sta bila kar štirinajst dni in, kot pravita, doživela ogromno dogodivščin, se marsikaj naučila, predvsem pa spočila. »Gre za zanimivo deželo izredno prijaznih ljudi, odlične hrane, deželo, kjer se prepletata značilna komunistična podoba in kapitalizem, kar ji daje res posebno podobo.« Oglede sta začela v glavnem mestu Hanoj in nadaljevala proti jugu.

»Obiskala sva zaliv Halong s tisočerimi apnenčastimi otoki, starodavno kmetijsko umetniško vasico Hoi An, bele in rdeče peščene sipine v ribiško kajtarsko turističnem mestecu Mui Ne, nadaljevala na največji otok Phu Quoc in na koncu končala v gromozanskem in živahnem Sajgonu oziroma Hošiminhu, od koder sva tudi poletela domov.« Kljub pozitivnim vtisom pa vse le ni bilo tako rožnato. »Razočarana sva bila nad smetmi in plastiko, ki so na vsakem koraku, kar je res žalostno in kazi podobo dežele,« pove Taiji. »Lokalni prebivalci nimajo nikakršnega občutka za ekologijo, kar se bo moralo spremeniti, saj se bodo sicer zadušili v lastnih smeteh. Krivci pa smo žal tudi mi, saj količine z vsakodnevnimi nakupi samo povečujemo.« Za zdaj vrnitve v Vietnam ne načrtujeta, ker imata na seznamu še veliko destinacij, ki bi jih rada obiskala, vseeno pa Taiji pravi: »Nikoli ne reci nikoli!«


 

prejšnji članek
Zala Đurić Ribič: Moj fant je moja muza
Svet slavnih
Zala Đurić Ribič: Moj fant je moja muza
naslednji članek
Oboževalci zgroženi nad stopali razgaljene Kendall Jenner
Svet slavnih
Oboževalci zgroženi nad stopali razgaljene Kendall Jenner