Annalena Baerbock
Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo stranko vodijo v Moskvo

občina-ruše, urška-repolusk
Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina parcele na smučišču prodajala prijateljem

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Petru Polesu je to prekrižalo načrte

4. 3. 2018; 05.00
Avtor: Lara Paukovič, Zvezde
peter poles

Peter Poles je v začetku februarja zakorakal v peto desetletje, vsem prijateljem pa sporoča, da prava rojstnodnevna zabavo še pride na vrsto. foto: Revija Zvezde

Življenjska prelomnica televizijskega voditelja Petra Polesa: praznovati še ni utegnil, čeprav smo zadnje dni v medijih lahko brali drugačne informacije.

»Zdaj jih imam pač štirideset, čez dvajset let jih bom štel šestdeset – nič takšnega, življenje gre naprej,« o nedavni prelomnici, šestega februarja je namreč praznoval štirideseti rojstni dan, pravi priljubljeni voditelj Peter Poles, ki nas bo zabaval tudi v drugi sezoni oddaje Zvezde plešejo.

Peter Poles je z nami delil tudi simpatično anekdoto. »Prav okrog štiridesetega leta sem ugotovil, da sem še najstnik, ker se mi je sredi nosu naredil ogromen mozolj, kakršnega še v življenju nisem imel,« pripoveduje. »Ves paničen sem klical mamo, ta pa me je pomirila, češ da sta imela tudi onadva z očetom na skoraj vse pomembne prelomnice v življenju, od poroke do mojega rojstva, neke čudne mozolje oziroma izpuščaje. Tako se je na koncu izkazalo, da sem jo sam še dobro odnesel, ker se mi je to zgodilo šele pri štiridesetih,« se smeje. Morda na štiridesetico tako sproščeno in neobremenjeno gleda tudi zato, ker je zadovoljen z vsem, kar je v življenju do zdaj ustvaril. »Pred kratkim se mi je povsem po naključju zgodilo, da mi je Nikin oče, moj tast, prinesel članek iz leta 1997, iz časov, ko sem osvojil četrto mesto na mladinskem evropskem prvenstvu v atletiki. To me je spodbudilo, da sem poiskal mapo s članki o sebi, ki jih moja mama shranjuje že od začetka moje kariere – najprej atletske, nato medijske. In smo doma malo listali po mapi in spet sem se spomnil na to, kako mlad sem bil ob svojih začetkih in koliko sem do zdaj naredil. Včasih se je kar lepo ozreti nazaj. Nikoli nimam občutka, kako star sem že, ampak se mi predvsem zdi, da me je življenje ves čas lepo peljalo naprej. Marsikaj sem se naučil, spoznaval nove ljudi, pridobil pa sem tudi dragocene izkušnje. Če sem bil na začetku samo neki študent, ki pač malo dela na TV, je zdaj to preraslo v mojo službo,« ponosno pove.

Zadovoljen je tudi z odločitvami, ki jih je doslej v življenju sprejemal. »Sicer pa se tako in tako prvih dvajset let v življenju malo iščeš, med tridesetim in štiridesetim pa se nekako pozicioniraš in postaneš zadovoljen sam s sabo. Tako da če bo šlo tako naprej, bo super. Glede zunanjih znakov staranja pa – malo sem siv po bradi, drugače pa ni panike,« hudomušno komentira in dodaja, da s tega vidika moški res morda malo lažje sprejemajo staranje kot ženske, ki so pogosto obremenjene z nerealnimi ideali.

Praznovati še ni utegnil, čeprav smo zadnje dni v medijih lahko brali drugačne informacije. »Toliko o medijski verodostojnosti. V resnici čisto prave zabave, ki bi jo organiziral sam, še nisem imel. Ekipa kolegov me je sicer na predvečer rojstnega dne presenetila z manjšim žurom, sodelavci so mi peli, drugače pa sem proslavljal predvsem v krogu družine. Večjo zabavo načrtujem v bližnji prihodnosti: najbrž bi jo že imel, če se ne bi v tem času ženila dva zelo dobra prijatelja, tik za tem pa so prišle počitnice in je veliko ljudi odpotovalo ... Ampak saj bo, mi bo že uspelo!«

prejšnji članek
6Pack Čukur trepetal za svojo ženo
Svet slavnih
6Pack Čukur trepetal za svojo ženo
naslednji članek
Za čvrsto telo brez celulita
Zdravje
Za čvrsto telo brez celulita