merceva Odkrito.si

Vrnitev po dveh desetletjih! Se še spomnite te ...

gabrielle carahan Svet24.si

Potrjeno: 22-letno hčer znanega glasbenika ...

ženska Petisvet.si

10 čudežnih živil, ki ubijajo staranje kože

thordis-elva 2 Svet24.si

S svojim posiljevalcem je napisala knjigo o ...

zala kralj gašper šantl Svet24.si

Evrovizijski šok: napaka pri glasovanju, ...

Rene Mlekuž je presrečen, ker jo je našel Njena.si

Znan Slovenec po ločitvi pokazal novo izbranko

Hajdi Korošec- foto 1 Njena.si

Nepričakovan udarec: Hajdi golo iskreno o raku

Slovenska igralca sta se po 25 letih razšla
| Eva Jandl, Zvezde

Slovenska igralca sta se po 25 letih razšla

Bernarda Oman kot Vida, Revija Zvezde

Slovenska igralka Bernarda Oman je te dni razpeta med snemanjem uspešne nadaljevanke in novimi projekti, ki jih pripravlja pod okriljem gledališča, prav tako pa je pestro tudi njeno zasebno življenje.

Igralka Bernarda Oman je v zadnjem delu prve sezone Reke ljubezni poskrbela za to, da je vsem zastal dih. Kot mama glavnih junakov se je pojavila na koncu 75. dela in s tem obljubila, da se bo v drugi sezoni, zgodilo še veliko zapletov. Bernarda je te dni razpeta med snemanjem uspešne nadaljevanke in novimi projekti, ki jih pripravlja pod okriljem gledališča, prav tako pa je pestro tudi njeno zasebno življenje.

Idiličen konec prve sezone je okronala težko pričakovana poroka med glavnima likoma Ireno in Rokom, ki ju upodabljata Lara Komar in Tadej Pišek. Za dramatičnost pa je poskrbela Bernarda Oman, ki se je nenadoma pojavila v vlogi Vide, dolgo pogrešane matere bratov Roka in Blaža. Mnogi so zanjo mislili, da je umrla, drugi so vedeli, da je živa, nihče pa ne ve, zakaj in kam je odšla. Bernarda ne želi razkriti podrobnosti nadaljevanke, povedala pa je, da je njen prvi kader nastal v 75. delu nadaljevanke. »Ekipi sem se pridružila z velikim veseljem in spoštovanjem,« pravi igralka, ki pa menda ni edino veliko igralsko ime, ki vstopa v nadaljevanko. V šestih mesecih snemanja Reke ljubezni so se med igralkami in igralci stkale tesne vezi in Bernardo so sprejeli z odprtimi rokami. »Po končanem prvem kadru so mi zaploskali in počutila sem se zelo hvaležno,« je povedala in dodala, da je bila povabila k televizijskemu projektu zelo vesela, a ima zdaj kar precej časovne stiske, saj je vpeta v toliko projektov, da komaj najde čas zase ter za svojo hčerko in vnučki.

Foto: Revija Zvezde - Bernarda je hčerki Ani hvaležna za krasni vnukinji, s katerima rada preživlja prosti čas.

Mama in babica

Bernarda šteje 57 let, vendar jih s svojo mladostno energijo ne kaže. Je mama Ane Dolinar, prav tako igralke, ki je znana po sodelovanju v nadaljevanki Ena žlahtna štorija, pa tudi po burnem zasebnem življenju in posvojitvi temnopolte deklice Nane, ki se je pridružila hčerki Ronji, ki jo ima Ana s Sebastijanom Horvatom. »Krasno je biti babica,« pravi Bernarda, ki z deklicama preživi veliko časa. »Ronja bo kmalu šla v šolo, Nana pa se je že privadila novemu življenju,« pojasni Bernarda in pravi, da ima obe enako rada. »Kolikor jima dam, toliko tudi dobim – ali pa dobim še več! In je vredno. Zelo se imamo rade. Včasih se kar bojim, da bi se preveč navezala na njiju, ker ju po dveh dneh že pogrešam.« Ana je bila namreč pri dvajsetih letih prostovoljka v Angoli in že takrat je razmišljala o posvojitvi otroka od tam, po tragičnem koncu druge nosečnosti pa je to misel tudi uresničila.

Spet je samska

Bernardi se je Ana rodila v zvezi z legendarnim radijskim in televizijskim voditeljem Janezom Dolinarjem, s katerim se je že zdavnaj razšla. Kljub temu še vedno ohranjata iskren prijateljski odnos. Tako je Janez tudi brez zadržkov sprejel Bernardinega novega partnerja, igralca Borisa Kobala, s katerim pa se je Bernarda pred kratkim po petindvajsetih letih skupnega življenja razšla. »Najin odnos ni bil več … Bilo je premalo ljubezni, premalo pozornosti tako z ene kakor z druge strani, in sva se razšla. Ob tem nisem imela posebne krize. Zdelo se mi je, da je to dobro zame, morda pa tudi zanj, ne vem. In zdaj sem v redu, živim naprej. Skratka, o vsem sem dobro razmislila, najina zgodba se je končala in veselim se drugačnega življenja.« Kljub temu priznava, da se včasih počuti osamljeno in da ima slabe ure in celo dneve, vendar se verjetno le navaja na samsko življenje – kar je po četrt stoletja skupnega življenja s partnerjem zagotovo težko.