franci kek
Lady

Petru Vilfanu je dal banano

1683742138-dsc7401-01-1683742078843
Necenzurirano

Kenguru v togi ali zakaj Jaklič ne bi smel več biti ustavni sodnik

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Slovenski pevec: Pripravljen na svoj trenutek

12. 4. 2018; 03.53
Avtor: K.M.
ziga dersek

foto: Urša Premik

Pevec, radijski in televizijski voditelj, igralec, diplomirani dizajner notranje opreme … vse to je 23. letni Žiga Deršek iz Šmartna ob Paki, ki se predstavlja s čisto novo pesmijo in videospotom.

V medijih se je Žiga Deršek začel pojavljati pred 10 leti, ko je na regionalni televiziji prevzel vodenje izobraževalne oddaje za dijake in študente. V času šolanja na I. gimnaziji v Celju se je redno pojavljal kot moderator prireditev, gledališki igralec, med drugim tudi kot pevec francoskega šansona, s katerim je Slovenijo dvakrat uspešno zastopal na mednarodnem festivalu v Splitu. Bil je tudi član narodnozabavnega ansambla, a želja po samostojni glasbeni poti je lani pretehtala. Po lanskoletni lahkotni Ne odhajaj, je to pomlad popolnoma presenetil. Predstavlja temperamentno in energično skladbo z naslovom Jutro, za katero je posnel tudi svoj prvi videospot.

"Imamo le eno življenje, ki ni povsem naše. Pripada tudi tistim, ki nas podpirajo in v nas verjamejo. Ne razdajajmo se ljudem, ki nam niso pripravljeni vrniti ljubezni, iskrenosti in hvaležnosti. Imejmo se radi in poskrbimo, da slabo preteklost pozabimo ter se odpravimo naproti pozitivni prihodnosti. Pravijo, da česar ne daš, je za vedno izgubljeno. Poklanjam pesem, v katero verjamem, ki sem jo ustvarjal zadnje mesece, in ki je končno pripravljena na svoj trenutek," je o novi pesmi povedal Žiga. Kakšna pa so njegova jutra? "Po navadi se začnejo z budilko in desetimi dremeži. Potem se odpravim v službo in se čez 5 minut vrnem po telefon, ki sem ga pozabil doma." 

Utrinek s snemanja videospota. foto: NoVisuals

Skladba Jutro je postavljena v začaran krog nesoglasij, iskanja samega sebe in zbiranja moči za nov začetek. V njej prevladuje ljubezenska tematika, pod katero se je podpisal Rok Lunaček, glasba in aranžma pa sta delo Krešimirja Tomca.

Videospot za temperamentno pesem slovenskega glasbenika, voditelja, igralca in dizajnerja si lahko ogledate spodaj: 

prejšnji članek
Razkrito, kje Špela Grošelj nabira energijo
Svet slavnih
Razkrito, kje Špela Grošelj nabira energijo
naslednji članek
Mladi geniji pokazali svoje izjemne sposobnosti
Zdravje
Mladi geniji pokazali svoje izjemne sposobnosti