1703079682-dsc6151-01-1703079660058
Svet24.si

Umrla je novinarka in publicistka Manca Košir, pogreb bo javen in odprt za vse

občina-ruše, urška-repolusk
Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina parcele na smučišču prodajala prijateljem

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Zapeljiva nekdanja pevka Colonie zdaj na svoji poti

29. 4. 2018; 11.00
Avtor: Teja Pelko / Novice Svet24
Indira Levak 1

Levakova meni, da mora imeti pesem emocije in sporočilo, da v sočloveku ob njenem poslušanju nekaj prebudi. foto: last izvajalke

Indira Levak je bila 21 let sinonim za skupino Colonia, lani pa se je odločila za samostojno pot.

Do zdaj je predstavila že tri single, maja pa načrtuje izid albuma. S simpatično in neverjetno energično glasbenico, smo se pogovarjali v eni izmed ljubljanskih slaščičarn.

Po Hrvaškem, Srbiji in BiH ste se odločili še za osvojitev Slovenije. Na kakšen način se boste lotili tega?

Svoje prekrasne Slovence bi rada malo spomnila na dneve, ki smo jih preživeli skupaj. Toliko krasnih koncertov je bilo … Zdaj sem v Ljubljani in uživam v vsakem trenutku. "Prva stvar, ki se mi je zgodila, ko sem prišla v Ljubljano, je bila, da je do mene pristopila gospa, stara okoli 50 let, me objela in mi rekla: "Tako zelo vas imamo radi. Dobrodošli pri nas.” To je čudovito. Super je, kadar te ljudje gledajo s toliko navdušenja, ko kričijo: "Samo naprej, Indira! Se vidimo na koncertu!" Ta srčnost je neprecenljiva. To mi daje dodatno moč, da bom zdaj, ko sem v solo vodah, še boljša, močnejša in še produktivnejša. Ustvarjam namreč za svoje oboževalce. Ni lepšega občutka, kot če ti na ulici kdo reče: "Veste, danes sem imela tako slab dan. V službi me je šef čisto spravil ob pamet, potem pa sem se usedla v avto in spustila vaše pesmi Feniks, Jača nego ikad ter Svijet voli pobjednike in potem sem si rekla: "Naj ga koklja brcne, zdaj sem močnejša kot kadarkoli, grem v nove zmage!" To je to. Ko lahko s skladbo dvignete razpoloženje ljudi, to je popolnost.

Pridete v Slovenijo kdaj tudi zasebno?

Da. Imate super smučišča. Kadar imava z možem proste vikende (teh je res zelo malo), rada prideva smučat k vam. Mož sicer ni ravno ljubitelj smučanja, jaz grem pa rada na Pohorje ali v Kranjsko Goro. Res uživava v lepotah Slovenije. 

Kako pa vama gredo v slast naše kuliniarične dobrote?

Jaz sem tipična Slavonka. Velik hedonist. Obožujem jesti. Saj ste videli malo prej, kako velike oči sem dobila, ko so mi pokazali torto. (smeh). Rada okušam domačo lokalno hrano. Zelo uživam v tem.

Obstaja v Sloveniji tudi kaj, kar vam ni všeč?

Ukinite vinjete (smeh). Edino to. Vse ostalo mi je super! Ne, hecam se. Meni je pri vas res prelepo. Rada imam to pozitivnost, to dobro energijo, rada imam toplino … vse to, kar mi dajejo ljudje, kadar pridem v Slovenijo. Nič slabega ni.

Po 21 letih sodelovanja v skupini Colonia ste se lani odločili za samostojno pot. Zakaj?

Indira je srečo v ljubezni našla v Miroslavu Levaku. Poročila sta se leta 2014, zanj pa ima same besede hvale. "On je moj najboljši prijatelj in najbolj čudovit mož. Fantastično funkcionirava tako poslovno kot zasebno. Odlično se dopolnjujeva. On je moja največja opora. Je moj nutricionist, trener, mož, menedžer in psiholog. Nikoli mi ga ni dovolj. Ne morem se ga zasititi," pravi zvezdnica.

foto: M24/Marko Vavpotič

Na splošno sem zelo močna in ognevita ženska, ki ima rada vedno nove izzive. V skupini sem prišla v eno monotonijo. Predolgo sem bila v tej coni obdobja. To mi ni bilo več všeč. Potrebovala sem svežo energijo, svežo kri, neki novi entuziazem. In hvala bogu, da sem to naredila, saj se zdaj čutim zares izpolnjeno. Nekih svojih želja, predvsem kar se tiče avtorskih voda in pisanja tekstov, namreč v skupini nisem mogla uresničiti. Zelo sem ponosna na to, da samo ena pesem na mojem 13., a prvem samostojnem albumu, ne bo moja avtorska. Resnično me veseli, da zdaj končno sodelujem pri celotnem procesu ustvarjanja pesmi. Z Branimirjem Mihaljevićem, ki je moj novi avtor, imava fantastično kemijo. Res sva se našla, razumeva se, sva sanjska ekipa. Rada sem z njim v studiu. Veliko večja odgovornost je, kadar si sam, vse breme je na tvojem hrbtu, a jaz se nikoli nisem bala dela. Jaz sem velik deloholik, tako da se ničesar ne bojim. Vedno pravim, da sreča spremlja hrabre. Zato je treba samo hrabro iti v nove izzive. Zdaj imam za sabo tri single: 2 luđaka, Dođi (ta ima zame še poseben pomen, saj gre za prvo pesem, pri kateri sem prispevala besedilo) in Greška mog života. A naj se poslušalci ne bojijo. Kljub temu, da sem šla na samostojno pot, bom na nastopih še vedno pela tudi skladbe skupine Colonia. Jaz sem namreč obeležila ta bend, s svojim petjem sem vnesla dušo v te pesmi. Zato jih bom ob svojih novih še naprej prepevala. Ostajam najboljša izbira za dobro zabavo. (smeh) Ko se povzpnem na oder, na njem pustim vse svoje srce. Vedno grem na vse ali nič.

Tretji singl ima zelo zanimiv naslov Greška mog života. Je avtobiografski?

(smeh) Ne, ne pišem vedno o svojem življenju. Rada poslušam, kaj se dogaja ljudem in mojim prijateljicam – pa si potem rečem, o, to je zanimiva tema, o kateri bi se morda dalo kaj lepega napisati. Je pa zelo intriganten naslov, to je bil tudi moj cilj.

Kaj pa je bila največja napaka, ki ste jo naredili?

Moja največja napaka je kreditna kartica v mojih rokah (smeh).

Za kaj največ trošite?

Jaz sem tip ženske, ki na ulici rada vidi urejeno dekle, ki pa je za to porabila zelo malo denarja, morda vsega skupaj 300 kun (40 evrov), videti pa je kot milijon dolarjev. To je zame uspeh. Sicer pa sledim načelu manj je več. Rada imam dobre čevlje in dobro torbico. V torbico rada vložim več denarja, saj želim, da traja več let. Tudi, ko kupujem garderobo, gledam na to, da so to stvari, ki bodo trajale več let. Zato raje posegam po klasikah, nisem talka mode, ni mi treba biti oblečena čisto v skladu s trendi.

Več pa si preberite TUKAJ! 

Indira se je pri devetih letih vpisala v glasbeno šolo, pri 12 letih pa je postala članica županjskega pihalnega orkestra in v njem 13 let igrala klarinet.

Indira se je pri devetih letih vpisala v glasbeno šolo, pri 12 letih pa je postala članica županjskega pihalnega orkestra in v njem 13 let igrala klarinet. foto: M24/Marko Vavpotič

Indira je bila že kot otrok hiperaktivna in dinamična, s čimer je svojim staršem povzročala veliko muk.

Indira je bila že kot otrok hiperaktivna in dinamična, s čimer je svojim staršem povzročala veliko muk. foto: M24/Marko Vavpotič

prejšnji članek
Jan Kovačič izbrano peljal na hladno
Svet slavnih
Jan Kovačič izbrano peljal na hladno
naslednji članek
Življenje Meghan Trainor, ko ugasnejo kamere …
Svet slavnih
Življenje Meghan Trainor, ko ugasnejo kamere …