pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola
Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski šoli

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje
Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Se kraljevemu bratu godi krivica?

2. 5. 2018; 07.00
Avtor: K. K., Zvezde
laurent 1 profi

Princesa Claire ni imela ne plemiškega naslova ne bogate dote, ko jo je princ Laurent vzel za ženo. foto: Revija Zvezde

Hud udarec za princa Laurenta, mlajšega brata belgijskega kralja Philippeja: parlament je namreč odločil, da mu ukinejo letno plačo v višini 46 tisoč evrov.

S tem ukrepom naj bi Laurenta, ki se vede precej svojeglavo, kaznovali za nekaj nepremišljenih potez. Zadnja, ki je sodu izbila dno, je bil obisk sprejema na kitajski ambasadi. Princ Laurent je tja prišel zasebno in brez soglasja belgijske vlade, oblečen pa je bil v uradno mornariško uniformo. Ker so princa že prej svarili, naj si ne dovoli nastopati v vlogi diplomata, so tokrat posegli po ukrepu, ki ga bo Laurent še kako občutil. Denar potrebuje zase in za svojo družino, saj se kot član kraljeve družine ne sme in ne more preživljati z delom.

Pogosto si privošči kak spodrsljaj, ki škoduje ugledu države in kraljeve družine. Parlament je sklenil, da mu zato ukinejo letno plačo. foto: Revija Zvezde

Tako vsaj je Laurent pisal v precej čustvenem pismu, ki ga je naslovil na parlament. Omenil je tudi, da se je poročil z žensko, ki jo je ljubil, ne da bi gledal na plemiški naslov ali bogato doto. To, da bo njegova družina zdaj obsojena na pomanjkanje, pa je kazen, ker je takrat sledil srcu. Bo parlament spremenil svojo odločitev in bo princ Laurent vendarle dobil svojo letno plačo?

prejšnji članek
Marta zaradi družinske tragedije zapustila šov
Svet slavnih
Marta zaradi družinske tragedije zapustila šov
naslednji članek
Tudi znani Slovenci ga nabirajo
Svet slavnih
Tudi znani Slovenci ga nabirajo