Stanislav Štuhec
Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga pogrešajo že od 10. aprila

Damjan Žugelj
Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo proti izbrancu SDS

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Zaradi tega je dobil vlogo v filmu E.T. - Vesoljček

30. 6. 2018; 10.00
Avtor: V. M.
Henry Thomas  e.t.

foto: Profimedia

Oglejte si osupljiv posnetek avdicije, zaradi katere je danes 46-letni igralec Henry Thomas prejel vlogo v priljubljenem filmu E.T. – Vesoljček.

Henry Thomas je ameriški igralec, glasbenik in producent, ki smo ga v začetku njegove karierne poti spoznali v vlogi dečka Elliotta v Spielbergovi filmski uspešnici E. T. – Vesoljček.

Kultni film iz 90. let je svetovno premiero doživel 10. junija 1982. Avdicija, na kateri so izbirali igralsko zasedbo, ni prizanašala niti mladincem, ki so se morali za vlogo pošteno izkazati. Naloga namreč ni zajemala branja teksta, pač pa nekaj minutno improvizacijo. Pri tem je več kot navdušil Henry Thomas, ki se je potegoval za vlogo Eliotta, torej dečka, ki je našel vesoljčka in se z njim spoprijateljil.

Henry Thomas foto: Profimedia

Henryja je Spilpergu predlagal prijatelj in režiser Jack Fisk, saj se je deček leto poprej odlično odrezal v njegovem filmu Raggedy man. In kakšno nalogo so na avdiciji dodelili na videz zadržanemu 11-letniku? V pogovoru z vladnim agentom je moral storiti vse, da mu njegovega vesoljskega prijatelja ne bi odvzeli. Nadarjeni igralec je s čustveno improvizacijo, tekom katere je tudi zajokal, povsem navdušil in takoj prejel vlogo v filmu.


prejšnji članek
FOTO: Lesket tiar in razočaran princ
Svet slavnih
FOTO: Lesket tiar in razočaran princ
naslednji članek
Pri 60-ih letih dobil prvega otroka: Tega ne obžalujem
Kultura
Pri 60-ih letih dobil prvega otroka: Tega ne obžalujem