Stanislav Štuhec
Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga pogrešajo že od 10. aprila

Damjan Žugelj
Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo proti izbrancu SDS

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Toliko je zaslužil Steven Spielberg

12. 5. 2018; 05.00
Avtor: T. T., Vklop
steven spielberg

Režiser z ženo Kate Capshaw (64) pred dnevi v kanadskem Vancouvru, kjer je imel govor na TED-konferenci. foto: Revija Vklop

Akcijska ZF-pustolovščina Igralec št. 1 je Stevenu Spielbergu prinesla zanimiv rekord.

Tri tedne po predvajanju je film globalno zaslužil 475 milijonov dolarjev. Lep zaslužek, toda neki drug podatek je še veliko bolj osupljiv – Spielberg (71) namreč z njim piše zgodovino, saj je postal prvi režiser, čigar filmi so globalno zaslužili več kot deset milijard dolarjev.

Njegov največji komercialni uspeh še vedno ostaja Jurski park (1993), ki je, če ne upoštevamo inflacije, zaslužil 984 milijonov dolarjev, sledita mu Indiana Jones in kraljestvo kristalne lobanje (787 milijonov) ter E. T. – Vesoljček (717 milijonov). Za primerjavo: Petru Jacksonu do desetih milijard manjkajo še tri. Plodoviti Spielberg se kljub uspehu in letom ne kani upokojiti, saj pripravlja priredbo Zgodbe z zahodne strani in že peto nadaljevanje Indiane Jonesa, šušlja pa se, da bi lahko režiral tudi filmsko priredbo DC-jevega stripa Blackhawk. »Ko sem začel, nisem vedel, ali bom zgradil kariero ali kam to sploh vodi. Vem samo, da mi je snemanje prineslo velikansko zadovoljstvo. Takoj za tem, ko sem končal film, sem hotel začeti novega, ker sem se počutil tako dobro ob tem. Če pa sem imel preveč časa za razmišljanje, se je strašljivi šepet vrnil. Med projekti ni bilo zabavno biti jaz,« je slavni režiser povedal v lanskem HBO-jevem dokumentarcu Spielberg.

prejšnji članek
Voditelj na TV Slovenija iskreno o delu
Svet slavnih
Voditelj na TV Slovenija iskreno o delu
naslednji članek
Kako hitro porjaveti?
Moda&Lepota
Kako hitro porjaveti?