Screenshot_2
Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec gospodinjskih aparatov, ki jih je imel vsak jugoslovanski dom

1663812312-036mv
Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira vse rekorde – z zdravniki iz javnih bolnišnic.

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Tadeja Pavlič in Matic Rodica: usodna sta bila ples in vino

20. 5. 2018; 07.00
Avtor: Carmen Leban, Zvezde
tadeja 5

foto: Nejc Fon

Profesionalna plesalka Tadeja Pavlič, ki si je v lanski sezoni šova Zvezde plešejo priplesala zmago z Dejanom Vunjakom, je našla srečo v objemu priznanega primorskega vinarja Matica Rodice, ki je tudi plesalec.

Zaljubljenca sta si ljubezensko gnezdece ustvarila na Primorskem, kjer Tadeja pridno študira, Matic pa kot dober poslovnež pogosto potuje po svetu in predstavlja njihova vina. A kljub temu si znata vzeti čas zase in za romantiko.

foto: Nejc Fon

Čeprav je Tadeja Pavlič stara šele 20 let, se z Maticem poznata že 15 let. Njuna zgodba je res nekaj tako posebnega, da bi jo kaj lahko upodobili tudi v kakšnem romantičnem filmu. »Moj dedek je imel v Ljubljani gostilno in je bil redni odjemalec vin Rodica. Tako je seveda tudi Matic pripeljal kdaj k nam vino. Pogosto sem se zadrževala v gostilni in mu pomahala, se mu nasmehnila. Bil mi je všeč, na kaj več pa nisem niti pomislila,« pravi Tadeja. Matic pa dodaja: »Ker je njena mama vedela, da plešem, me je prosila, da jo enkrat vzamem s seboj na trening. Tadeja je bila zelo živahen otrok in je trenirala različne športe, njena mama pa je menila, da bi jo morda ples pritegnil in bi jo tako nekoliko umirili. In res sem nekoč vzel Tadejo s seboj v plesni studio Urška. Tako je bila navdušena, da je takoj začela hoditi na plesne vaje,« smeje se pripoveduje Matic in preda besedo Tadeji. »V plesni šoli se skoraj nisva videla, ker sva imela treninge v različnih terminih, leta pa so tekla. Nekega dne smo šli na trgatev k Rodici in Matic je bil, tako kot vedno, do mene prijazen. Ko smo se vračali proti domu, mi je 85-letni dedek rekel, ti boš z Maticem. To se mi je zdelo povsem nemogoče. On je bil takrat že uspešen poslovnež, ki je z družino vodil veliko vinogradniško posestvo, jaz pa mlado dekle, polno zaposleno s študijem ter plesom, in niti pomislila nisem na razmerje. Potem pa me je Matic nekega dne vprašal, ali bi mu pomagala sestaviti koreografijo in z njim zaplesala na zabavi ob 50. rojstnem dnevu njegovega očeta. Takoj sem bila za in začela sva trenirati.«

foto: Nejc Fon

A kot se spominja Matic, sprva ni šlo vse tako gladko, saj je bila Tadeja zelo zadržano dekle. »Vabil me je na kosila, na večerje, na pijačo, jaz pa sem to razumela zgolj kot prijateljsko druženje. Mislila sem si, da je zgolj prijazen do mene.« Matic pa pojasni: »Bila je kar trd oreh, in ravno to me je kot moškega še bolj spodbudilo. Me je pa v najinih pogovorih presenetilo to, koliko ve o vinu in vinogradništvu. Kljub temu so se sprva tudi pri meni pojavljali nekateri stereotipi, da je to le še ena razvajena ljubljanska damica, ki se ji v življenju najpomembnejše zdi to, da se pojavlja na Facebooku, Instagramu in da je sodelovala na izboru za miss Slovenije. A sem se zmotil, saj je Tadeja popolnoma drugačna od mojih nekdanjih deklet. In kmalu sem vedel, da je ona tista prava.« Do usodnega koraka je prišlo na zabavi Matičevega očeta. Potem ko sta odplesala plesno točko, sta postala par.
Tadeja je kmalu zatem pustila študij na ljubljanski filozofski fakulteti in se vpisala na Turistico v Portorožu, z Maticem pa sta si uredila skupen dom v Kopru. Veliko pa sta, kolikor jima le čas dopušča, tudi v Truškah, prijetni vasici v osrčju slovenske Istre, kjer je Matic odraščal in kjer se razprostirajo njihovi vinogradi. »Tadejo zanima vse o vinu in vinogradništvu in vse teoretično znanje, ki ga je pridobila v šoli, nadgrajuje v praksi. Odlično sodelujeva in nič ji ni težko iti v vinograd. Morali bi jo videti na trgatvi, ko poprime za vsako delo, naredi vse, kar je potrebno, in so njena oblačila popackana od refoška, pa ji je za to čisto vseeno. Na našem posestvu, ki je pred dvajsetimi leti nastalo iz nič, imamo zaradi velikega obsega dela v dejavnost vpletenih precej ljudi. Toda to ne pomeni, da domači v to ne vlagamo ogromno. Prisegamo na naravno, zato pridelujemo ekološko grozdje in vino, za kar smo leta 2009 pridobili tudi ustrezen certifikat. V teh 20 letih smo rasli in se tako razvili, da imajo danes naša vina v najprestižnejših lokacijah ne le doma, ampak tudi v tujini. Zelo sem vesel, da mi je uspelo spoznati dekle, kot je Tadeja, ki mi tudi s strokovnega vidika stoji ob strani

foto: Nejc Fon

Kljub oblici dela si zaljubljenca rada vzameta čas tudi zase. »Za ljubezen in romantiko se vedno najde čas. Povezuje pa naju še ena velika ljubezen – ples, ki ga oba tudi poučujeva. Najina velika želja je, da bi odprla svojo plesno šolo. Sicer pa zelo rada tudi smučava,« še povesta in nazdravita s kozarčkom vina v vinski kleti Rodica, prav tam, kjer je potekalo snemanje televizijske nadaljevanke Usodno vino.

foto: Nejc Fon

foto: Nejc Fon

prejšnji članek
Zvezdana Mlakar: Počasi ugaša ...
Svet slavnih
Zvezdana Mlakar: Počasi ugaša ...
naslednji članek
Partner Tanje Žagar o neprimernem vprašanju
Svet slavnih
Partner Tanje Žagar o neprimernem vprašanju