pirc musar bql
Svet24.si

Tako je predsednica Pirc Musar zapela na koncertu Roka Piletiča

matjaz kovacic bobo
Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so krivi lokalni šerifi.

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Tudi Aleševa žena marljivo oklestila kilograme!

1. 6. 2018; 07.30
Avtor: Vesna M
aleš in anja prej

Stare fotografije služijo le še kot vzpodbuda, da se nikoli več ne vrneta na staro pot ... foto: Osebni arhiv

Aleševa srčna izbranka Anja Hrvatin Petkovšek se lahko pohvali z vitkejšo podobo. Tako kot Aleš, je namreč tudi sama sprejela odločitev, da spremeni svoje življenje in oklesti kilograme, ki jih je doprinesel nezdrav življenjski slog.

Pri Alešu doma se je v zadnjem letu in pol vse spremenilo.Slike iz preteklosti so le še grenak spomin, ki simpatičnemu paru služijo kot vzpodbuda, da nikoli več ne zaideta na stara pota. Soproga priljubljenega tekmovalca prve sezone šova The Biggest Loser Slovenija Anja Hrvatin Petkovšek nam je iskreno zaupala, kakšno pot sta skupaj prehodila …

Anja in Aleš sta postala vzornika številnih posameznikov, ki se borijo z odvečno težo. foto: Osebni arhiv

'Prej sva se skupaj nažirala, zdaj skupaj zdravo živiva'

Pa zavrtimo čas nazaj, kakšno je bilo njuno življenje, preden sta se odločila za veliko spremembo? Anja pojasnjuje, da je bil njun življenjski slog v večji meri povezan s hrano. ''Hodila sva v službo, drugega gibanja ni bilo. Že to je bilo kar naporno. Veliko sva se tudi pogovarjala od hrane in posledično celo en drugega spodbujala pri nepravilni prehrani. Tudi v trgovini nisva bila razsodna in kupovala samo neumnosti,'' zmajuje z glavo Anja in doda, da današnjega stanja s prejšnjim sploh ne more primerjati. ''Prej sva imela čas in bila doma, ampak sva ga izkoristila za poležavanje in hranjenje.''

Anja Petkovšek na lanskem teku, ko se je odločila, da bo spremenila življenjski slog ... foto: Osebni arhiv

Shujšala je skoraj 30 kilogramov

Da je čas, da prične hujšati, se je tako kot Aleš odločila lanskega januarja, ko so številke na tehtnici kazale približno 117 kg. ''V tem obdobju sva začela obiskovati referenčno ambulanto ga. Barbare Janežič. Preden je šel Aleš v šov, sem začela trenirati tudi z osebno trenerko Majo Ujčič, tedaj sem imela cca 110 kg. Sedaj imam okoli 89 kg in sem zelo zadovoljna. Posebej me veseli, da sem izgubila še več maščobe in pridobila na mišični masi. Da sem vse to dosegla, se moram v prvi vrsti zahvaliti Studio Fitnes M in Maji Ujčič, ki se cel čas res trudi zame in zelo skrbi, celo ko nisem v fitnesu. Vse je pa dosti lažje, ker sva v tem z Alešem skupaj in se medsebojno podpirava. Tako je dosti lažje. Kakor sva se prej skupaj nažirala, tako zdaj skupaj zdravo živiva in se tudi tako prehranjujva,'' pove brez dlake na jeziku.

Simpatična Anja je na letošnjem teku tekla precej lažje ... foto: Osebni arhiv

Srečna, zdrava, močna in polna kondicije

Aleš in Anja sedaj ne poležavata več na kavču, njun urnik se šibi pod aktivnostmi, ki jih nizata tekom celotnega dne. Trening je na vrsti pred ali po službi, sledijo mu številne obveznosti, tako da je parček bolj malo doma. ''Kondicija je že zelo dobra in o hrani niti ne razmišljava več toliko. Že ko si kaj privoščiva, je to bolj zdrava hrana. Počutje sedaj je res super, vse kar počnemo, nam ni težko in tudi dosti več možnosti se nama odpira, ki poprej niso bile izvedljive,'' še za konec veselo pove simpatična Anja.

foto: Osebni arhiv

Skupaj ko sije sonce in ko pada dež ... foto: Osebni arhiv

prejšnji članek
Gorka ima dovolj, zapušča Slovenijo!
Svet slavnih
Gorka ima dovolj, zapušča Slovenijo!
naslednji članek
Skrivnostni mladenič nevede osupnil Žano
Svet slavnih
Skrivnostni mladenič nevede osupnil Žano