stojnice, belvedere
Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice priklepajo na avtomobile, zemljo asfaltirajo ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215
Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij postane "običajna praksa"

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Zvezdana Mlakar: Prisluhnite mi!

8. 7. 2018; 09.00
Avtor: A. S.
Zvezdana Mlakar

Igralka Zvezdana Mlakar foto: Dejan Nikolič

Upa, da bo nekoč znala tudi to ...

Priljubljena igralka in voditeljica pogovorne oddaje Zvezdana Mlakar ne počiva. Je polna energije, razdaja se za druge in širi svoje znanje, ki ga pridno pridobiva skozi leta življenja in izkušenj, ki jih ta prinaša s s sabo. In igralki nikoli ni težko o tem spregovoriti. O lepih, pa tudi o manj lepih izkušnjah, ki jih doživlja. S tem pa pomaga mnogim. Ko uči sebe, uči tudi druge.

Tako je nedavno na družbeno omrežje dodala še nekaj zelo zanimivih misli in spoznanj, ki jih je zagotovo vredno prebrati:

"Vabim vas, da mi prisluhnete ....


Če das roko v ogenj, kaj se zgodi ? Ti mora kdo povedati, da jo umakneš ali jo odmakneš iz ognja sam/a od sebe ? Si se za to moral/a odločiti, si vzel/a čas za premislek, kaj boš naredil/a ?
Ne.
Ko tvoja roka začne goreti, jo avtomatsko umakneš, kajne ?
Ni ti treba svetovati, te učiti kaj storiti. Roko umakneš, ker peče in boli.
Nekega dne pa ugotoviš, skozi izkušnjo,da tudi strupene, neresnične misli in prepričanja bolijo, pečejo in, da je tudi njih treba umakniti iz našega uma, tako naravno in avtomatsko, kot umaknemo roko iz ognja," piše Zvezdana.

In nadaljuje:


"DELO Katie Byron je pot prepoznavanja in preizpraševanja naših lastnih misli in prepričanj, ki so vzrok našega trpljenja in bolečin, je pot k miru v sebi.
Vemo, da je realnost, takšna kot je, dobra v vsakem primeru. Ko pa se z njo prepiramo in je ne moremo sprejeti, ustvarjamo v sebi napetost in frustracije.
Če je tvoj um odprt za 4 preprosta vprašanja ( DELO, delovni listi na strani Katie Byron Slovenija ), se lahko osvobodiš svojih strupenih misli in prepričanj, odpreš srce in um in sprejmes realnost taksno kot je !
Misel, npr.: “ oče me je trpinčil celo otroštvo “, lahko nosimo v sebi 20,30,40 let in živimo v tem bolečinskem jedru toliko let...preko preprostega samoizpraševanja ( Delo, Katie Byron ) pa lahko popolnoma jasno vidimo, kako je ta misel za nas strupena, kako nas uničuje in zastruplja naše življenje leta in leta...naš ego te misli noče izpustiti.
Tudi sama sem trčila ob lasten ego.
Ob določeni misli sem mislila :
“ Neee, ne, to je prav, prav je to kako jaz mislim....tako mora biti tako in nič drugače, on/a je kriv/a, jaz si to tako predstavljam, tako je prav...”
JE TO RES ?
Je to res pa odzvanja, odzvanja...in globoko noter, v sebi vem, da je to samo moje prepričanje, da je realnost drugačna. Ni takšna, kot jaz mislim, da bi morala biti in to me boli. Vem, da je lahko vse drugače, na glavo obrnjeno in diametralno nasprotno, to vem...a to ni moje, moja misel, moje prepričanje. In, če misel in prepričanje obrnem, moj mali “ prav” v meni cepeta, kriči, se cmeri in hoče živeti svoj prav...boj med realnostjo in egom, ki hoče po moje, se borita in to me neskoncno boli, ustvarja v meni nelagodnost, trpljenje...
Samo od mene je odvisno...ali bom to misel in prepričanje iz sebe izpustila in zaživela svobodno, pomirjena z realnostjo.
Pri tem procesu pomaga DELO Katie Byron.
Nekega dne se bom naučila, da bo moj um izvrgel strupeno misel takoj, v trenutku...tako naravno, kot umaknemo roko iz ognja."

Se strinjate z njenim zapisom? Vam je dal misliti?

prejšnji članek
Bi Niko Urbas prepoznali brez ličil?
Resničnostni šovi
Bi Niko Urbas prepoznali brez ličil?
naslednji članek
Natašo Gorenc je sin že zdavnaj prerasel
Svet slavnih
Natašo Gorenc je sin že zdavnaj prerasel