miso kovac Odkrito.si

Miša Kovača bolezen popolnoma dotolkla

062616_188555_homeopatija_ Svet24.si

Kaznovanje zdravnikov homeopatov

roke manipulacija Petisvet.si

Konec! S takšnimi ljudmi je konec!

FEVZ4577 Svet24.si

212-krat preko 200 metrov - to je leteči Kranjec

meghan harry Svet24.si

Noseča Meghan še bolj zapravlja denar

vichy bff, prijateljstvo Njena.si

Zahvali se svoji BFF in ji podari darilo!

nina wabra Njena.si

Nekdanja voditeljica spet v bitko z rakom

V Zasavju velika priložnost za neuveljavljene pevke in pevce
| V. M.

V Zasavju velika priložnost za neuveljavljene pevke in pevce

Slovenska nota

Pred vrati je drugi festival Slovenska nota 2018, ki je lansko leto navdušil domači glasbeni prostor. Tekmovalci se že pripravljajo na dan, ko bo na odru zažarela njihova zvezda …

Že res da festival prihaja iz Zasavja, a ni zaradi slednjega prav nič manj pomemben. Zlasti, ker je plod mlade kreativne ekipe, ki v sodelovanju z Mladinskim centrom Hrastnik kroji kvaliteten razvedrilni program, katerega osnovni namen je povezati in izpostaviti neuveljavljene pevke in pevce iz celotne Slovenije.

Avdicija Slovenske note 2018 postregla z jagodnim izborom

V letošnjo sezono glasbenega festivala se je prijavilo 19 tekmovalcev. 7. aprila je tako žirija izbrala 10 kandidatov, ki so bili po njihovem mnenju najbolj prepričljivi in pripravljeni stopiti na glavni oder Slovenske note 2018.
•    MATEJ ZIDARN (Mozirje), 17 let
•    ANA PODRŽAVNIK (Prevalje), 17 let
•    MAŠA JAKOPIČ (Slovenj Gradec), 17 let
•    MARUŠA ZMRZLAK (Trbovlje), 24 let
•    KATJA BRCAR (Šentrupert na Dolenjskem), 16 let
•    TANITA LIPAR (Brežice), 17 let
•    SARA PRAZNIK (Sevnica), 19 let
•    SKUPINA ŠANI ŠENI (PODČETRTEK) (ki jo sestavljajo Gorazd Pavčnik (42 let), Klemen Vavričuk (28 let), Matjaž Vrešak (26 let))
•    KARIN MOŽINA (Ljubljana), 28 let
•    ŠPELA DOŠLER (Rogaška Slatina), 17 let

Foto: Slovenska nota - Bend The Takeover, ki bo spremljal tekmovalce na Slovenski noti 2018.

Vseh 10 tekmovalk in tekmovalcev se bo predstavilo s prepevanjem znanih slovenskih pesmi, ki jih bodo priredili v svoji verziji, pri čemer jih bo v živo spremljal hišni bend Slovenske note 2018 – The Takeover. Kandidati, ki so že posneli kratke predstavitvene Notine razglednice, se nadvse marljivo pripravljajo na finalni dogodek in snujejo pravo glasbeno poslastico. Konec meseca maja so se v Zasavju predstavili z mini promocijskim koncertom, 10. avgusta pa se obeta še promocijski koncert v Hrastniku, kjer bodo za obiskovalce pričarali prelep večer slovenske glasbe.

Foto: Slovenska nota - Voditeljski trio: Kaja Čop, Rok Kreže in A nnemaria Jerman.

Izbor zmagovalke oz. zmagovalca Slovenske note 2018

''Publika v dvorani bo skupaj s strokovno žirijo, ki je še skrivnost, izbrala zmagovalko oz. zmagovalka Slovenske note 2018. Glasovanje bo 50:50, kar pomenii, da bo 50 - odstotkov glasov podelila publika v dvorani, 50 - odstotkov pa strokovna žirija. Zmagovalka oz. zmagovalec bo za nagrado prejel pesem, ki mu jo bo poklonil Mladinski center Hrastnik,'' je pojasnil idejni vodja festivala Nejc Ašič, ki je nepričakovano zaslovel z lanskoletni uspehom Slovenske note, na katerem je zmago slavila nadarjena pevka Samantha Maya Šolaja.