900469_089-cigareti2
Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

sergej racman
Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. Sodišče ni uslišalo njegovih prošenj.

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

VIDEO: Brezdomna deklica se bori z dežjem, da bi naredila domačo nalogo

25. 7. 2018; 07.00
Avtor: V. M.
brezdomna deklica

fotografija je simbolična foto: Profimedia

Splet je razžalostil ganljiv posnetek brezdomne deklice, ki je prizemljil in vplival na razmislek številnih posameznikov. Bodimo hvaležni za vse kar imamo, lahko se zgodi, da bomo že naslednji hip ostali praznih rok …

Na spletu se je pojavil ganljiv posnetek brezdomne deklice, ki se je navkljub težkim razmeram na vse pretege trudila, da bi lahko naredila domačo nalogo. Čeprav je močno deževalo, se je deklica v zgornjih jutranjih urah pod nadstreškom borila z dežjem, da bi ji uspelo končati šolske obveznosti. Deklico je v objektiv ujel mimoidoči, Rolando Villanueva, ki je z odločno šolarko spregovoril, nato pa za medije pojasnil ozadje zgodbe, ki je ganila javnost.

Deklici na posnetku je ime Elaine Dolfo, doma je na Filipinih. Šteje osem let in obiskuje tretji razred osnovne šole, kjer blesti kot ena izmed najboljših učencev. Še do nedavnega je imela dom, nekaj dni pred nastalim posnetkom pa se je njej in njeni družini življenje obrnilo na glavo. Potem ko je njen oče hudo zbolel, so ga namreč odpustili iz službe. Ker niso zmogli plačevati mesečnih obveznosti, je družino stanodajalec odslovil, zaradi česar so se znašli na cesti.

Družini je zlasti težko zaradi obdobja monsunskega deževja, saj težko najdejo suho zavetje. A Elaine je odločena, da je slednje ne bo ustavilo. Še naprej bi bila rada najuspešnejša učenka, vodi jo namreč misel, da bo lahko z odlično izobrazbo pridobila dobro službo, ki bo družino rešila iz težke situacije.

prejšnji članek
Slovenski košarkarski as postal očka!
Svet slavnih
Slovenski košarkarski as postal očka!
naslednji članek
Šok na Instagramu: Severini popustili živci!
Svet slavnih
Šok na Instagramu: Severini popustili živci!