pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola
Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski šoli

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje
Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Igralec iz filma Mamma Mia vsako leto obišče Hrvaško

30. 7. 2018; 08.00
Avtor: Katja Kaja Mejač
V soboto je v kinematografe prišlo nadaljevanje filma Mamma Mia. Pretekli vikend se je del igralske zasedbe mudil v hrvaškem Pulju, kjer jih je na premieri ujela tudi naša ekipa.

V sklopu regijske premiere filmske poslastice letošnjega poletja so sosednjo Hrvaško obiskali tudi zvezdniki filmske uspešnice. 

Režiser in scenarist Ol Parker ter igralci Hugh Skinner, Josh Dylan in Jeremy Irvine, ki so v nadaljevanju uspešnice upodobili mlajše različice Harryja, Billa in Sama, so na premieri pritegnili veliko pozornosti. Ravno Jeremy pa navdušenja nad Hrvaško ni mogel skrivati.

Hugh Skinner (mladi Harry), Jeremy Irvine (mladi Sam), režiser Ol Parker in Josh Dylan (mladi Bill) na premieri v hrvaškem Pulju foto: Mare Vavpotič/M24

V hipu očaran

»Sam sem na Hrvaško skupaj z družino prišel na počitnice pred petimi leti in jo vse od takrat obiščem vsako leto. Obožujem jo. Najbolj me je navdušil način priprave hrane izpod peke, to je moja najljubša stvar. Seveda mi je všeč tudi vino, predvsem pa ljudje. Ustvaril sem nekaj res lepih prijateljstev in komaj čakam, da obiščem otok Vis, kjer se bomo spet srečali s prijatelji, ki smo jih spoznali med snemanjem,« je priznal igralec. Fantje so se namreč v nedeljo zjutraj, le nekaj ur po premieri, odpravili na jadranje ob hrvaški obali, katerega cilj je seveda priljubljeni turistični otok, kjer so posneli večino kadrov za film. Tam bodo za hrvaško ekipo pripravili tudi posebno predvajanje.

Jeremy v družbi Lily James, ki v filmu igra mlado Donno. foto: Promocijski material

Snemanje je bilo nepozabno

Mlademu igralcu sta najbolj v spominu ostali dve stvari. Snemanje zaključne scene, ko je režiser poklical legendi Cher in Meryl Streep, ter seveda samo snemanje na otoku. »Recimo, ko smo peli in plesali ob pesmi Dancing Queen in smo na otok prišli z ladjami, okoli so letali helikopterji ... To je bil pravi filmski trenutek.« Jeremy je samo lokacijo snemanja izkoristil tudi za zabavo: na Visu se je odvijal glasbeni disco festival in igralec ga je v prostem času večkrat obiskal. »Vsi se želimo vrniti na ta festival; zdi se mi, da sem postal njegov ambasador, tam sem bil skoraj vsak večer



Igralec je odlično upodobil mlado različico Sama, v originalu ga igra Pierce Brosnan.

Igralec je odlično upodobil mlado različico Sama, v originalu ga igra Pierce Brosnan. foto: Promocijski material

prejšnji članek
Cool fotr zelo rad razvaja svojo družinico
Svet slavnih
Cool fotr zelo rad razvaja svojo družinico
naslednji članek
Danijela Martinović na to preprosto ni bila pripravljena
Svet slavnih
Danijela Martinović na to preprosto ni bila pripravljena