Mile Ćulibrk
Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj Olimpije

1711036296-dsc9299-01-1711036248215
Necenzurirano

Afera Dars: poslanca NSi na policiji preverjala, ali prisluškujejo Hajdinjaku

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Panika zaradi ekstremnega izpadanja las tekmovalcev

8. 8. 2018; 07.00
Avtor: Vesna Meško
the biggest loser slovenija

foto: Planet TV

Poleg pozitivnih učinkov hujšanja se nekateri tekmovalci soočajo tudi z manj prijetnim delom zgodbe o uspehu. Skupaj s kilogrami so namreč odšli tudi lasje.

Tekmovalci priljubljenega shujševalnega šova se lahko pohvalijo z izjemno izgubo odvečnih kilogramov, mnogi izmed njih s svojo močno voljo in dosežki še vedno navdušujejo gledalce in jim ob enem nudijo vzpodbudo, da tudi sami zakorakajo na pot sprememb. A poleg pozitivne plati zgodbe o hujšanju, se nekateri tekmovalci soočajo tudi s precej manj prijetno posledico drastične izgube kilogramov. Pojavile so se namreč težave z ekstremnim izpadanjem las, kar je v njihov vsakdan vneslo precej nemira.

O težavah sta za naš portal spregovorili tekmovalki druge sezone shujševalnega šova, Eva Aljančič in finalistka Maja Begović. Tekom pogovora nam zaupata, da sta bili sprva precej prestrašeni, a ju je kasneje pomirilo spoznanje, da se s tem ne soočata sami in da se bo stanje sčasoma umirilo.

Eva Aljančič foto: Mediaspeed

Kaj se dogaja? Vsakokrat poln glavnik izpadlih las!

''Najprej na to nisem dala neke velike pozornosti, pač lasje se menjajo in normalno je, da ko si jih umiješ, da jih kar nekaj izpade. Ampak ko ti pa vsakič na glavniku ostane cel glavnik las, potem pa daš malo pozornosti na to,'' se prvih sprememb spominja Eva, ki jo je ob pogledu na kepe izpadlih las sprva grabila panika.

''Stanje z izpadanjem je bilo res ekstremno. Zato sem najprej odšla k osebnemu zdravniku, ki mi je dal pregledati vse, kar je mogoče videti v krvi. Ugotovil je, da je kri je odlična, celo boljša kot pred šovom. Napotil me je k dermatologu, ki mi je postavil diagnozo telogeni evfluvij. Predpisal mi je kremo in povedal, da bo s časoma ( z leti) boljše,'' pove Aljančičeva in nadaljuje, da je zoper izpadanje las v nadaljevanju ukrepala tako, da je nekoliko spremenila jedilnik in vanj vključila tudi proseno kašo. Dodatno se je posvetila tudi negi las, poleg naravnega šampona in balzama, denimo uporablja posebno masko za lase, ki jo pripravi po maminem receptu.

In kakšno je stanje danes? Nenazadnje je v zadnjih mesecih izgubila zelo veliko las. ''Izpadanje se počasi umirja. Pričesko si pa še lahko naredim, saj sem imela na srečo prej res ogromno las. Na začetku me je grabila panika. Ko pa sem govorila s sotekmovalci, sta tudi Klara in Maja potrdili, da se jima to dogaja, kar te po pravici povedano kar malo pomiri, saj točno veš, kaj je razlog - prevelik šok za telo, tako fizičen kot psihičen,'' pojasnjuje Eva in še doda, da je bil zanjo šov zelo psihično naporen.

foto: Planet TV (levo), osebni arhiv (desno)

'Bila sem zgrožena in prestrašena …'

Tudi Maja Begović potrdi, da ji močno izpadajo lasje. ''Najprej sem bila zgrožena in prestrašena. Nato me je moja frizerka pomirila, da to ni nič takega in da naj uživam dodatne vitamine, ker je pač šok izgubiti toliko kilogramov v tako kratkem času. Potem sem spoznala, da nisem edina, sotekmovalka Eva mi je namreč omenila, da ima isti problem,'' pove Izlačanka in doda, da se sedaj s prijateljico radi pošalita, da sta 'srečni' druga za drugo, saj imata isto težavo. ''Ta problem z izpadanjem las je pač ena od posledic, ki ni večna, je pa normalno, da je v vsakem izgubljenem kilogramu veliko dobrega in nekaj malega slabega. Tistega slabega je tako malo, da dobro počutje nad vsem prevlada,'' poudarja Maja.

Maja pred in ob koncu shujševalnega šova.

Maja pred in ob koncu shujševalnega šova. foto: Planet TV

prejšnji članek
Konec velike ljubezni: Kardashianova spet samska?
Svet slavnih
Konec velike ljubezni: Kardashianova spet samska?
naslednji članek
To znamenje bo s financami delovalo nepreudarno
Horoskop
To znamenje bo s financami delovalo nepreudarno