nevihta, strele
Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo najbolj mokro

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje
Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Grenka izpoved Oliverjeve soproge: nisva se poslovila …

28. 8. 2018; 06.00
Avtor: V. M.
oliver dragojevic split slovo ladje bobo9

Zadnje slovo foto: Bobo

Odločila se je, da je napočil čas, da spregovori in razkrije svoja čustva.

Vesna Dragojević je v čustvenem intervjuju za 24sata spregovorila o žalostni izgubi, na katero navkljub težki bolezni ni bila pripravljena. Minil bo mesec dni od smrti hrvaškega glasbenika Oliverja Dragojevića, ki je izgubil bitko z rakom pljuč. Čeprav so vedeli, da je bolan in da bo prišel tudi trenutek, ko se bo potrebno posloviti, je slednje težko sprejeti in dojeti, da ljubega moža in očeta ne bo več nazaj.

Vesna je strta, težko izbira besede, govori počasi, glas se ji lomi od žalosti, opisuje pogovor hrvaški novinar, ki mu je Vesna zaupala, da še vedno ni povsem ozavestila dejstva, da se je Oliver poslovil.

Oliver Dragojević (1947-2018) foto: Revija Zvezde

''Ne vem, kaj bi rekla. Evo, mi smo dobro. Čeprav smo mislili, da smo pripravljeni na vse, v resnici ne moreš biti pripravljen na vse. Vedeli smo, da bo odšel. To ni tako, da bi nekaj rekel in umrl. Človek počasi ugaša. Tako to je. Pravo slovo ne obstaja,'' pove z obžalovanjem, saj se s soprogom nikoli nista zares poslovila.

Zadnje tri, štiri dni ni več govoril, samo spal je. Vse do konca je bil optimističen. Vse dni smo bili z njim v bolnišnici. Kuhala sem mu kosilo in ga hranila. To je bilo največ, kar smo lahko v tistih trenutkih naredili. Predvajali smo mu pesmi, ki jih je rad poslušal. Vedli smo se, kot da se ne bo zgodilo nič slabega. Na trenutke se je zdelo, da je z njim bolje, potem pa se je spet poslabšalo. A nismo mu govorili: 'zdaj je pa konec.' O čemu sploh govoriti? Živeli smo složno, nismo se prepirali, tudi dolgov nimamo, v redu smo. Glede tega je bil miren. On ve, da smo dobro,'' je povedala Vesna in dodala, da jo še danes objame trenutek, ko se spozabi in ga želi poklicati na večerjo.

prejšnji članek
Marjetka oponaša to znano Slovenko
Svet slavnih
Marjetka oponaša to znano Slovenko
naslednji članek
Melania v petkah z lopato premetavala zemljo
Svet slavnih
Melania v petkah z lopato premetavala zemljo