Klemen Jaklič
Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval soglasja

1709556859-172a8714-1709556621461
Necenzurirano

Kako rešiti javno zdravstvo? Ministrica naj ukine "doping" za visoke dobičke zasebnikov.

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Zapis Vida Valiča povzročil pravo ogorčenje

3. 9. 2018; 10.00
Avtor: K.M.
vid 01

Vid Valič foto: Vito Tofaj

Oglasili so se številni, ki se s tem ne strinjajo.

Slovenski komik in voditelj Vid Valič je na družbenem omrežju objavil fotografijo označevalne table v središču Ljubljane, ki nakazuje na dve mesti za polnjenje električnih avtomobilov. Njegova objava je sprožila pravo ogorčenje njegovih sledilcev, do tega pa seveda ni prišlo, ker bi priljubljeni komik spodbujal uporabo električnih vozil.

Težava je v napisu na tabli, ki je zapisa v množini in ne dvojini, posebnosti slovenskega knjižnega jezika, ki bi se moral uporabljati na vseh javnih površinah. "2 parkirna mesta," je namreč zapisano, Vid pa je ob tem objavil še svoj sarkastični zapis: "Evo, s to tablo je Ljubljana dvojino razglasila za preteklost! Tisti/a, ki je bil/a zadolžen za to tablo, si je rekel/a: "Tako, dva parkirna mesta so postavljena, zdej rabmo sam še tablo. Dva fanta bodo postavli to tablo, jaz grem pa medtem s kolegom spit dva kozarce vina! Midva se bomo fajn napili in če mi bodo šef al pa nadzornik kej težili, se lahko oba grejo solit, če njim dvema kej ni všeč!" Če pa se najdejo dva junaki, ki bodo oba skupaj uspeli izruvati to tablo in jo dat na smetišče kamor spada, bodo oba naredili veliko za slovenski jezik!"

Zaradi slabe uporabe slovenskega jezika so razburjeni tudi številni Vidovi sledilci na družbenem omrežju. "Nedopustno ... Slovnica jim je španska vas," je zapisala ena izmed sledilk, druga pa je ob tem pohvalila Valiča. "Vid, bravo. Nekateri še premorete/-mo kanček čuta do slovenskega jezika."

prejšnji članek
Zvezdnica Usodnega vina razkrila, kdo ji pomaga pri avdicijah
Svet slavnih
Zvezdnica Usodnega vina razkrila, kdo ji pomaga pri avdicijah
naslednji članek
Jan jo je zapustil s težkim srcem
Svet slavnih
Jan jo je zapustil s težkim srcem