mlin
Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

1701778337-dsc9818-01-1701778319724
Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je absolutno sporno"

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Tretji dan je pobegnila iz šole

4. 9. 2018; 11.00
Avtor: Teja Pelko
Antonija Šola

Antonija Šola je bila v osnovni in srednji šoli bolj piflarka. Ni se veliko družila niti hodila ven. foto: last izvajalke

Antonija Šola je danes ena najbolj plodovitih avtoric v regiji.

V svoji karieri je napisala že okoli 300 pesmi tako zase kot za druge zvezde iz regije, med drugim za Tošeta Proeskega, Zdravka Čolića, Lepo Breno in Oliverja Dragovjevića. Tudi ona pa je bila nekoč majhna deklica, ki je gulila šolske klopi. Hrvaška kantavtorica je za njena.si spregovorila o spominih na šolske dni.



Kako se spominjaš svojih prvih šolskih dni?

Spomnim se, da sem bila brez zob. Malo sem bila sramežljiva in sem se težje vklopila. Že tretji dan pa sem pobegnila iz šole. Z mano sta bili še dve dekleti in oni dve sta želeli, da gremo iz šole. Jaz sem odigrala, da me boli zob in očitno sem bila zelo prepričljiva, saj so nas izpustili iz šole. Šle smo k babici ene od teh prijateljic. Tam smo bile cel dan. Za nami je stekla cela iskalna akcija. Vsi v Zaprešiču so nas iskali. V šoli je bila cela drama. Moja mama je doživela takšen šok ...

Kakšne spomine imaš na šolske klopi?

Hodila sem v dve osnovni in v dve srednji šoli. Osnovno sem spremenila, ker mi je bilo bližje doma, srednjo pa, ker mi v prvi ni prijala družba. Hotela sem v drugo, ker sem imela tam najboljšega prijatelja in sem hotela biti z njim v razredu. A tudi v drugi se nisem najbolje vklopila v družbo. Komaj sem čakala, da zaključim. Bila sem bolj piflarka, nisem se veliko družila niti hodila ven.

Prvega fanta je dobila šele na sredini fakultete. foto: last izvajalke

Kateri je bil tvoj najmanj ljub predmet?

Največ težav sem imela z latinščino. Ves čas sem imela petice, kar naenkrat pa sem začenjala dobivati trojke. Profesor je od mene zelo veliko pričakoval, jaz pa sem se takrat začela ukvarjati s petjem in sem zaradi tega izostajala od pouka. Profesor pa ni hotel, da hodim na prostočasne dejanosti, želel je, da se učim in je znal biti do mene dosti strog – a to je bilo vse dobronamerno.

Si imela v šoli tudi kakšne simpatije?

Da. V srednji šoli sem imela dve simpatiji. Sem pa bila dolgo časa otročja, tako da vso srednjo šolo nisem imela fanta. Prvega fanta sem dobila šele na sredini fakultete. Takrat sem tudi začela hoditi ven.

prejšnji članek
Indira ponosna, ker je slava ni pokvarila
Moda&Lepota
Indira ponosna, ker je slava ni pokvarila
naslednji članek
Po hudem škandalu Severina in bivši zopet združena
Svet slavnih
Po hudem škandalu Severina in bivši zopet združena
#obraziavenija
obraziavenija