ris, slovenija
Svet24.si

Video: Gozdar v slovenski divjini naletel na nekaj izjemnega, brez strahu so pritacali po cesti

sergej racman
Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. Sodišče ni uslišalo njegovih prošenj.

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Ste videli, kaj se je zgodilo na emmyjih?!

18. 9. 2018; 10.00
Avtor: V. M.
Glenn Weiss emmy 2018 zaroka

Na doru se je zgodila zaroka. foto: Profimedia

Trenutki zmagoslavja so letos nekoliko zašli iz začrtanih smernic ... Zakaj in kako je publika skočila na noge, lahko preverite tudi v spodnjem videu ...

Sinoči je bilo na podelitvi prestižnih televizijskih nagrad emmy zelo pestro. Kako le ne, ko pa se je na odru zgodila celo zaroka (video spodaj)! Za popestritev je poskrbel dobitnik enega od režiserskih emmyjev Glenn Weiss, ki je ob sprejemu nagrade svoje dekle Jan Svendsen zaprosil za roko, po njeni privolitvi pa ji je nadel prstan svoje matere. Za čustveno vzdušje je s svojim govorom poskrbela tudi 96-letna Betty White, ki se je dotaknila spominov in izrazila hvaležnost, da jo navkljub starosti še vedno prenašajo.

No, pa gremo lepo po vrsti, a dovolj na kratko, da se ne boste izgubili med zvenečimi imeni ...

Betty White je tekom svoje kariere osvojila kar osem emmyjev. foto: Profimedia

Najprej je potrebno meniti, da se je prvič v zgodovini emmyjev zgodilo, da je bila za najboljšo komično serijo proglašena stvaritev spletne televizije. Častitljivi naziv je prejela serija Amazona 'The Marvelous Mrs. Maisel', komedija pa je prejela dobila tudi nagrado za najboljšo glavno žensko vlogo (Rachel Brosnahan), stransko moško vlogo (Alex Borstein) in za režijo ter scenarij, kar je pobrala avtorica serije Amy Sherman-Palladino.

Igra prestolov spet na prestolu

Ja, tako je. Planetarno priljubljena Igra prestolov je ponovno osvojila Emmyja za najboljšo dramsko serijo. Oči so bile uprte zlasti v prelestno Emilio Clarke, ki je na dogodku blestela v prosojni Diorjevi kreaciji.

V dramskih kategorijah je nagrado za najboljšo žensko vlogo dobila Claire Foy (Krona), za moško pa Matthew Rhys (The Americans). Oba sta imela zadnjo priložnost za to čast, saj Claire Foy več ne bo igrala britanske kraljice Elizabethe II, Rhysova serija pa se je iztekla.

Letošnji seznam nominirancev in nominirank je bil rasno oziroma etnično najbolj raznolik doslej. foto: Profimedia

Nagrade za glavne in stranske vloge

Regina King je prejela emmyja za najboljšo žensko vlogo v kratki seriji ali filmu (Sedem sekund), Darren Criss pa emmyja za najboljšo moško vlogo v mini-seriji televizije FX "The Assassination of Gianni Versace". Emmyja za najboljšo stransko žensko vlogo v dramski seriji je dobila Thandie Newton (Westworld), za stransko moško vlogo pa že tretjič za Igro prestolov Peter Dinklage.

prejšnji članek
Zamera? V Sloveniji nastopa, na Hrvaškem ne
Svet slavnih
Zamera? V Sloveniji nastopa, na Hrvaškem ne
naslednji članek
Sanja Grohar na ganljiv način razkrila spol otroka
Svet slavnih
Sanja Grohar na ganljiv način razkrila spol otroka
#obraziavenija
obraziavenija