Klemen Jaklič
Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval soglasja

Damjan Žugelj
Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo proti izbrancu SDS

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Ajda Smrekar blestela v beli obleki

19. 9. 2018; 09.00
Avtor: T.D.
GAJIN SVET_premiera Cankarjev dom_foto_mare vaupotič_zaklop (34)

Ajda Smrekar in Sebastian Cavazza foto: Mare Vaupotič

Premiera komedije Gajin svet si je prislužila stoječe ovacije. Dogodka so se udeležili številni znani obrazi, med njimi Jernej Tozon, Vesna Jankovič, Katarina Čas, Jonas Žnidaršič in Boris Cavazza. Pozornost sta pritegnila tudi igralca, Ajda Smrekar in Sebastian Cavazza.

V Linhartovi dvorani Cankarjevega doma odvila slavnostna premiera mladinske romantične komedije Gajin svet. Polna dvorana filmskih navdušencev je film in njegove ustvarjalce pozdravila s stoječim aplavzom.

Svečani dogodek, namenjen ljubiteljem filma in slovenske ustvarjalnosti, je gostil filmsko ekipo, ki je z zadovoljstvom in s širokimi nasmehi na obrazih film pospremila med ljudi. Na odru se ji je pridružil tudi maestro Mojmir Sepe, avtor zimzelene Zemlja pleše, ki je osrednja glasbena tema filma. Poklon pred polno dvorano in navdušenimi prvimi gledalci pa je pripadel glavnim igralcem filma, ki so pod režijsko taktirko Petra Bratuše ustvarili prisrčno zgodbo o Piki Nogavički sodobnega časa – pogumni in srčni deklici Gaji, ki stvari rada vzame v svoje roke in se ne ustraši nobenih ovir.

Premiere so se poleg mladih igralcev Tare Milharčič, Neže Smolinsky, Anžeta Gorenca in Gitice Jakopin udeležili tudi njihovi starejši igralski kolegi. foto: Mare Vaupotič

V tem duhu je mlada igralka Tara Milharčič, ki je nastopila v naslovni vlogi, ob koncu projekcije saksofon, na katerega Gaja igra v filmu, simbolično posodila novemu ministru za kulturo Dejanu Prešičku, z mislijo, da bi se čim prej zagotovila sredstva za Gajin svet 2, torej za nadaljevanje filma, za katerega lahko sodeč po odzivih gledalcev, že zdaj rečemo, da bo filmska uspešnica.

Romantična komedija Gajin svet, ki je prejemnica glavne nagrade festivala filmov za mlade Buzz@teen(Motovun) in najboljši film po mnenju otroške žirije 24. filmskega festivala v Sarajevu, na nedavnem Festivalu slovenskega filma pa je bila nagrajena še z dvema vesnama za posebne dosežke in najboljšo masko (Nataša Sevničkar), je bila prikazana v sklopu projekta Naši filmi doma, ki ga v podporo slovenski filmski ustvarjalnosti skupaj s Cankarjevim domom vodi Slovenski filmski

Gledalci so bili navdušeni. foto: Mare Vaupotič

center.

prejšnji članek
Ločili parček: Za obstanek v Baru se borita Lara in Žiga
Svet slavnih
Ločili parček: Za obstanek v Baru se borita Lara in Žiga
naslednji članek
Najbolj zagnan tekmovalec šova Kmetija
Svet slavnih
Najbolj zagnan tekmovalec šova Kmetija