Mint Butterfield
Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, soustanovitelja Flickrja in Slacka

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28
Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na policiji preverjal številke Hajdinjaka in Vežnaverja

njena.si
njena.si njena.si
Odnosi
 

Pozor: zdravniki opozarjajo na ta spolni trend

9. 10. 2018; 04.00
Avtor: K.M.
Spolnost, orgazem, postelja

Orgazmi so različni ... foto: Profimedia

Ženske, ste že slišale za nov trend med spolnimi odnosi ''peegasm''? Le-ta naj bi zagotavljal neverjetne užitke, a ne pride brez posledic.

V zadnjih mesecih po celem svetu misli buri nov trend v seksu, ki naj bi zagotovil najbolj nor orgazem v življenju. Vendar, ta trend v resnici nima veliko skupnih točk z dejanskim seksom. Se vam svita, o čem se gre, ko govorimo o tako imenovanemu 'peegasmu'?

Če bi termin za takšno obliko orgazma prevedli, bi lahko zapisali 'lulgazm'. Vam je zdaj kaj bolj jasno? Če ste vse skupaj povezali z lulanjem, ste z mislimi na pravi poti. Na poti do fenomena 'lulgazm' ste bile že vse. Popili ste kakšno kavo preveč, se vozili na avtobusu, voznik pa ni želel ustaviti ... Vaš mehur je torej polen, vi pa ste obstali na javnem prevozu, gneči na cesti, preprosto nimate možnosti, da bi se lahko olajšali. Na koncu, tik pred zdajci, ko še komaj zadržujete, pridete do toaletnih prostorov in se sprostite. Občutek je dober, odličen, morda celo predober ... In to naj bi bil tako imenovani 'peegasm'. Gre torej za intenziven občutek, ki ga doživi vaše telo, ko končno doživite olajšanje, po dolgem zadrževanju male potrebe. Ženske zdaj namerno zadržujejo in nato uživajo v opravljanju potrebe, ki naj bi pri njih sprožila občutek podoben pravemu orgazmu. Morda neko obliko novega orgazma, ki naj bi se razlikoval od vaginalnega, analnega oziroma klitorisnega orgazma. 

"Punca mi je povedala, da če dolgo zadržuje lulanje in gre na to na malo potrebo, takrat velikokrat doživi orgazem, ki ga čuti preko hrbtenice do glave. Pravi, da jo ti orgazmi pretresejo," je zapisal eden izmed uporabnikov priljubljene spletne platforme Reddit.

Kdaj nastanejo težave? 

Zadrževanje in sprostitev sta zelo vsakdanja procesa v telesu, ki smo jih doživele že vse ženske, do težave pa nastanejo predvsem takrat, ko nekaj takšnega ženske delajo pogosto in namenoma. Avstralska ginekologinja Charlotte Elder tako poudarja, da užitek ni nujno vedno nekaj pozitivnega, takšno počutje pa lahko pusti posledice tudi na mehurju. "Z mehurji bi morali delati s spoštovanjem. Pomembno je, da greste na stranišče takrat, ko začutite potrebo po uriniranju, ne takrat, ko je že skoraj prepozno, saj lahko s tem dobesedno raztegnete svoj mehur. Poškodbe le-tega pa lahko pustijo trajne posledice in večletna zdravljenja." Sicer pa ob tem hkrati poudarja, da na stranišče ne hodite niti kar tako, za vsak slučaj, saj lahko s tem zmanjšate možnosti za zadrževanje le-tega. 

Drugi strokovnjaki pa ob tem opozarjajo, da lahko ob pretiranem zadrževanju pride do vnetja sečil, saj s tem omogočimo bakterijam, da se bolj intenzivno razmnožujejo. Pri tem pa resnično ni ničesar privlačnega. 

Bi si privoščili tak orgazem? foto: Profimedia

Zakaj pride do takšnih občutkov?

Čeprav v osnovi zadrževanje ni pozitivno, ob tem strokovnjaki ne zanikajo, da so občutki lahko zelo dobri, saj obstajajo številne povezave med potrebo po uriniranju in seksualnim zadovoljstvom. Dokaz za to so tudi številne trditve žensk, ki ob polnem mehurju med spanjem doživijo orgazem. Ste se že kdaj zbudile zadovoljene in ste morda celo sanjale o seksu? Morda se vam je zgodilo ravno to. "Polen mehur med spanjem stimulira medenični živčni sistem, kar hitro povzroči bolj seksi sanje, ki lahko pripeljejo tudi do orgazma med spanjem," je še dodala Elderjeva, a poudarila, da je velika razlika med tem, da se zbudite s polnim mehurjem in tem, da ga namenoma polnite in zadržujete uriniranje. Sama je prepričana, da obstaja veliko več možnosti, takšnih, v katerih lahko bolj uživate, s katerimi lahko pridete do orgazma, z njo pa se strinjamo tudi ženske v našem uredništvu. 

Kaj pravijo Slovenke?

O doživljanju takšnega orgazma oziroma samih občutkih med uriniranjem smo povprašali tudi nekatere Slovenke. Kaj one menijo o "peegasmu"? 

"Nikoli ne bi poskušala česa takšnega, saj me takšne stvari ne vzburjajo in tudi s svojim zdravjem se nikoli ne bi tako igrala." Majda, 46

"Ne razumem, zakaj bi kdo počel kaj takšnega. Kako jim sploh pride na pamet? Namerno? Nikoli." Nina, 26 let

"Hm, saj čutim olajšanje, ko grem po dolgem zadrževanju urina na malo potrebo. Tega ne bom zanikala. A je to olajšanje žal primerljivo s tem, da si po celem dnevu sezujem čevlje ali pa slečem ozke kavbojke." Edisa, 37 let. 

"Joj, svojega res dobrega orgazma ne bi mogla nikoli primerjati z lulanjem. Kaj jim ni jasno?" Kaja, 31 let

"To lahko reče samo oseba, ki še ni doživela pravega orgazma. Ne vem, ali je nedolžna, ali pa še ni imela pravega partnerja, ki bi ji to pokazal." Nadja 40 let. 

''Hmmm, po mojih izkušnjah 'peegasm' nikakor ne morem primerjati z občutki, ki jih prinaša orgazem. Priznam, pri obeh lahko spuščam zvoke, še posebej pa po zadrževanju urina. A ne zaradi užitka, dragi moji! Če sem urin predolgo časa zadrževala, me je namreč ob uriniranju tako močno bolel spodnji del trebuha, da sem javkala od bolečin! Bolečine so pravzaprav močno podobne popadkom. Kadar se to pripeti, se težko vzravnam in hodim, kaj šele da bi godla od užitka! Bi pa rekla, da blago zadrževanje urina poveča intenzivnost občutkov med samim seksom.''  Jasna 39 let.



prejšnji članek
To je dedek Jasne Kuljaj
Svet slavnih
To je dedek Jasne Kuljaj
naslednji članek
Slovenski prodajalec opozarja: bodite pozorni in te dele zamenjajte!
Zdravje
Slovenski prodajalec opozarja: bodite pozorni in te dele zamenjajte!