Klemen Jaklič
Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval soglasja

1709556859-172a8714-1709556621461
Necenzurirano

Kako rešiti javno zdravstvo? Ministrica naj ukine "doping" za visoke dobičke zasebnikov.

njena.si
njena.si njena.si
Resničnostni šovi
 

Duo Kamikazete: Uresničila se jima je največja želja

16. 11. 2018; 08.30
Avtor: Vesna Meško
kamikazete naslovna

Eva in Tinkara, najboljši prijateljici, ki nastopata pod imenom Duo Kamikazete. foto: Osebni arhiv

Že res, da se v nedeljo dekleti nista uvrstili v finale, a zaradi slednjega prav nič žalostno ne zreta v prihodnost. Nasprotno, gledalci ste jima namreč uresničili največjo željo in poklonili zagon, da še marljivejše sledita zastavljenim cilje. 'Najina pot se šele začenja.'

Ko sta pomahali v slovo vsaka svoji športni disciplini, sta se Eva in Tinkara podali v odkrivanje športa, ki združuje gimnastiko ter fizično težavne elemente, prepletene s plesom, ki celotnemu gibanju daje občutek lahkotnosti. Za njima je veliko trdega dela, ki ju je pod taktirko odličnih trenerk privedlo do uresničitve prvih sanj. Konec tedna so bila poplačana vsa odrekanja, bolečine in trmasto oklepanje zastavljenih ciljev, saj jima je uspelo, da ste ples ob drogu videli v umetniški luči.

Tinkara in Eva ali pretiravam, če rečem, da sta v nedeljo do temeljev porušili stereotipe o plesu na drogu?

Ne, lahko bi rekli, da nama je uspelo dokazati, da je tudi ples ob drogu umetnost, ki ima svoj čar ter tudi to, da je ples v paru nova disciplina, nad katero pa so gledalci povsem navdušeni.

Nemara skorajda ni gledalca, ki v vajinem nastopu ne bi prepoznal umetnosti in hkrati doumel, da gre za sila zahteven šport. To je bil ob prijavi v šov tudi vajin cilj in velika želja, kajne?

Ja, najina največja želja je bila, da Sloveniji predstaviva novo vrsto tega športa ter njeno razsežnost in težavnost, kajti za vse izvedene elemente je potrebno veliko zaupanja, poguma in spodbude s strani najinih trenerk.

Eva in Tinkara, najboljši prijateljici, ki nastopata pod imenom Duo Kamikazete. foto: Miro Majcen

Tako glasnega navdušenja, kot se je odvil po nastopu, že dolgo nismo zasledili - mnenja na spletu so si bila enotna, trdo delo je potrebno nagraditi z vstopom v finale. Iskreno, sta pričakovali takšen odziv publike?

Iskreno povedano nisva pričakovali tako enotnega in pozitivnega odziva, saj sva mnenja, da ni vsem ljudem všeč enaka stvar ter se vsakemu nekaj drugačnega vtisne v srce. Ob prebiranju vseh komentarjev sva bili ganjeni, saj sva se šele sedaj zavedali, kakšno podporo imava in koliko ljudi verjame v najino delo. S temi komentarji sva pridobile dodatno motivacijo in zagon za nadaljnje treniranje.

Čeprav vama žirija ni bila naklonjena dovolj, da bi vaju poslala v finale, pa so gledalci poskrbeli za velik obliž na srce in žulje, kajne? Kako se počutita ob navalu pohval in vzpodbudnih komentarjev?

Vsak komentar naju je zelo lepo presenetil in hkrati nama predstavlja vzpodbudo za nadaljnje napredovanje in dosego novih ciljev. Počutiva se nadvse hvaležni za vso podporo gledalcev, ki nama odpirajo novo pot v svet ter nama dajejo priložnost, da se pokaževa še na drugih odrih in še naprej uresničujeva svoje sanje.

'Najina pot se šele začenja. ' foto: Sandi Fišer

Z nastopom na Talentih pa sta naredili še en pomemben korak – prislužili sta si spoštovanje. In slednje ima za vaju velik pomen, kajne, saj sta se pred časom zaradi plesa ob drogu soočali s posmehom?

Ja ob začetku treniranja sva doživeli veliko kritik, ki izhajajo iz stereotipov v povezavi s tem športom, vendar pa je najina ljubezen do plesa presegala vse žaljive komentarje, ki bi nam odvzeli željo po napredovanju.

Vajin cilj je torej dosežen, a zgodba najbrž še ni končana – kam jo bosta vodili v prihodnje?

Najina pot se šele začenja. V prihodnje bi rade dosegale cilje kot jih najina trenerka Bianca Brenčič, ki nama stoji ob strani že od vsega začetka ter nama je za vzor. Načrtujeva udeležbo na mednarodnem tekmovanju v Firencah, številne nastope, razne delavnice za ples v paru ter mogoče tudi redno poučevanje deklet, ki si želijo svoje življenje dopolniti s plesom, ki jim bo dajal moč, samozavest in jih bo neizmerno osrečeval.

Na začetku treniranja sta bili deležni kritik. foto: Osebni arhiv

'Počutiva se nadvse hvaležni za vso podporo gledalcev.' foto: Osebni arhiv

prejšnji članek
Marko Potrč pokazal svojo vročo postavo
Svet slavnih
Marko Potrč pokazal svojo vročo postavo
naslednji članek
To se je zgodilo z oboževalcem barovke Maruše
Svet slavnih
To se je zgodilo z oboževalcem barovke Maruše