stojnice, belvedere
Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice priklepajo na avtomobile, zemljo asfaltirajo ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836
Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega svetovalca ministrice Prevolnik Rupel.

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Otopela družba se mora prebuditi, sporoča UMA.

11. 12. 2018; 09.00
Avtor: K.K.
iUMA foto

UMA foto: PR

Zgodba v novem videospotu je takšna, da se robotka i-UMA z glasbo zbudi v življenje ter zbeži iz robotiziranega sveta v svobodo.

UMA ni le novi umetniški vzdevek Urške Majdič (prej Billysi), ampak predvsem njena nova, kreativna in navdušujoče dinamična zasedba, ki šteje 5-6 članov. Prekaljeni glasbeniki iz različnih glasbenih voda so zbrani v zanimivi sinergiji in prepletanju zvrsti zasedbe. Kot pravi ustanoviteljica, pevka in glavna avtorica zasedbe, Urška.



Pesem 'Le začuti' je bila prvič v živo izvedena maja lani na čustvenem koncertu “Duša” Urške Majdič z zasedbo v Cankarjevem domu. Koncert je bil izveden natanko ob obletnici smrti njenega očeta in takrat so bile številne sveže pesmi premierno predstavljene. Po letu dni so pesmi dobile svojo pravo obliko pa tudi zasedba pod imenom UMA; predstavili so Čarobni vrt, jeseni Nikoli sam, zdaj še Le začuti.

Spomladi 2019 gre skupina UMA na turnejo po Sloveniji, datume pa bodo objavili februarja.

»Želela sem si video, ki bi prenesel močno sporočilo pesmi in da gledalca popelje v določene občutke. Ne le glasba, tudi barve in potek v videu. Naša domišljija je brezmejna, kar pa je v nasprotju z budgetom - pa nas to ni ustavilo. S to ekipo je več kot uspelo«, pravi Urška.

prejšnji članek
Všeč mu je močan karakter deklet
Resničnostni šovi
Všeč mu je močan karakter deklet
naslednji članek
Za božič brez mobilnega telefona
Svet slavnih
Za božič brez mobilnega telefona