nevihta, strele
Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo najbolj mokro

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje
Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Spremenila ime in zapustila svet telenovel

20. 1. 2019; 07.00
Avtor: K.M.
Maritza Rodriguez

Maritza Rodriguez foto: Profimedia

Igralko Maritzo Rodriguez lahko trenutno spremljate v vlogi materialistične in snobovske Terese Cristine Palmer v telenoveli Zmorem sama, a je to vseeno ena izmed zadnjih vlog, v kateri je ta 43-letna kolumbijska igralka blestela.

Igralko Maritzo Rodriguez ste pred kratkim lahko spremljali tudi v vlogi Silvane v telenoveli Silvana, brez denarja, sicer pa je v svetu telenovel bolj ali manj aktivno delovala vse od leta 1995. Po koncu predvajanja telenovele Silvana, brez denarja pa je svoje oboževalce in tudi delodajalce šokirala z novico, da se iz tega sveta dokončno umika in da končuje svojo igralsko kariero. Hkrati pa je svoje ime Maritza Rodriguez korenito spremenila. Sprejela je namreč možev priimek, s producentom Joshuom Mintzom se je poročila leta 2005, in osebno ime Maritza spremenila v Sarah. 

Maritza Rodriguez foto: Promocijski material

Zakaj tako drastična odločitev?

Skrivnost, zakaj naj bi se odločila za tak korak, naj bi se skrivala predvsem v dejstvu, da je po rojstvu dvojčkov sprejela moževo judovsko vero, kar pa pomeni, da smernice te vere ne dopuščajo vsega obnašanja, ki ga morajo prakticirati igralke. Med načeli judistične vere sta tako tudi zapovedi, da ženske ne smejo nositi kril in da ne smejo imeti fizičnega stika z drugimi moškimi, kar pa je v svetu telenovel zelo težko uresničiti. "Še vedno bi lahko nosila lesulje in bila oblečena zadržano, ali igrala lik, ki nosi samo hlače, naprimer. Samo, v svetu igre pridemo do točke, ko se snema prizore v postelji, prizore poljubov, kontaktne prizore, kaj naj naredim z njimi? Nemogoče je, da se v telenoveli igralca nikoli ne poljubita, ali da gresta v posteljo popolnoma oblečena," je pojasnila, zdaj že, nekdanja igralka. Ob tem pa vseeno priznava, da je začela živeti po zelo ekstremnih zapovedih vere, ki jih morda vsi ne bi razumeli. "Sama sem se odločila, da bom judovsko vero prakticirala na ta način, nekateri bodo rekli, da pretiravam ali da obstajajo druge ravni vere ... Ampak jaz vere ne merim tako, ampak gledam, kaj želim jaz početi v življenju," je še pojasnila svojo odločitev. Ob tem je še pojasnila, da igralstva ne misli popolnoma zapustiti. Če se bo pojavila vloga, v kateri bo lahko igrala popolnoma v skladu s svojo vero in prepričanji, ji bo morda sprejela. Kljub temu, da se na televiziji več ne pojavlja, pa je po koncu kariere še vedno nadaljevala s svojim Youtube računom Sarah Mintz con M de Mujer, na katerem je tudi pojasnila svoje razloge za opustitev kariere. 

Maritza Rodriguez foto: Promocijski material

Zakaj sprememba imena? 

Tudi sprememba imena je seveda povezana z vero. "Moje judovsko ime je Sarah. V resnici se počutim bolj Sarah kot Maritza Rodriguez. Prosila sem stvaritelja, da bi se spet rodila. Končno živim svoje sanje, ko sem lahko gospodinja in učiteljica," je svojo odločitev o spremembi imena pojasnila igralka.

prejšnji članek
Jure Košir zapustil ljubo Gorenjsko
Svet slavnih
Jure Košir zapustil ljubo Gorenjsko
naslednji članek
DJ Umek se je poročil
Svet slavnih
DJ Umek se je poročil
#nasazenazenska
nasazenazenska