mlin
Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

1701778337-dsc9818-01-1701778319724
Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je absolutno sporno"

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

VIDEO: Ženska leta je Polona Lah

8. 1. 2019; 10.04
Avtor: Promocijsko gradivo
polona lah zenska leta 2018 bobo

Polona Lah je ženska leta 2018. foto: Bobo

7. januarja 2019 je revija Zarja v SNG Opera in balet Ljubljana razglasila žensko leta 2018. Letos so bralke in bralci revije Zarja dodelili častni naslov gospe Poloni Lah.

Polona Lah je vodja projektov v domu starejših Danice Vogrinec Maribor, v katerem deluje tudi Večgeneracijski center Štajerska. S sodelavci je organizirala brezplačno počitniško varstvo za sedemsto šolarjev kar v domu, ki je bil lani izbran za najboljšo tovrstno ustanovo v Evropi. V prostem času vodi Mladinsko gledališko skupino Kulturnega doma Pekre – Limbuš, sicer pa je predana humanitarka, ljubiteljica živali in ena redkih, ki si upajo javno povzdigniti glas proti politiki, ki ne deluje v prid državljanov. Z Odprtim pismom zgrožene Slovenke je ganljivo opozorila na revščino premnogih slovenskih otrok. Svojo službo razume kot klic in je prepričana, da svet lahko spremenimo le mi sami.

Razglasitev, ki je potekala pod režisersko taktirko Andreja Stražišarja, se je v ponedeljek odvijala v SNG Opera in balet, ogledate pa si jo lahko tudi na spodnji povezavi. 

prejšnji članek
Je Jan Plestenjak stopil pred oltar?
Svet slavnih
Je Jan Plestenjak stopil pred oltar?
naslednji članek
Tanja Ribič na 25 let stari fotografiji neprepoznavna
Svet slavnih
Tanja Ribič na 25 let stari fotografiji neprepoznavna