luna roka Dobra karma

Naravni ritmi v mesecu aprilu skozi djotiš ...

babica, ženska, zamišljena, žalostna, upokojenka, starka Svet24.si

Izpoved slovenske starostnice: "Po vasi so ...

lucija sikovec usaj pl1 Reporter.si

Upam si trditi, da ko je Janša prevzel ...

infekecijska klinika ljubljana, koronavirus Svet24.si

V soboto potrjenih 46 novih okužb, ugasnili dve ...

sanolabor, maske, zdravko-počivalšek Necenzurirano

Afera maske: dobil desetmilijonski posel, dolguje ...

04CONTAGION-01-videoSixteenByNineJumbo1600 Odkrito.si

Je to film, ki je napovedal pandemijo ...

alenka_kosir16 Njena.si

Alenka Košir čez noč ostala brez dela

KOMENTAR: Bizovičar nastavil ogledalo Slovencem
| Katja Kaja

KOMENTAR: Bizovičar nastavil ogledalo Slovencem

Lado med predstavo, Miro Majcen

V popolnoma svojem slogu, brez olepševanj in z dobro mero humorja.

Katere priložnosti so tiste, ki so vredne praznovanja? Kdaj se vi popolnoma posvetite organizaciji zabave in poskrbite za vse, od primerne hrane, pijače, glasbe in seveda tudi povabljencev? Je vsako obdobje v življenju primerno za vsa praznovanja, ali smo za nekatera praznovanja premladi in drugič preprosto, na žalost, prestari? 

Različnih, in skoraj vseh praznovanj, se v novi glasbeni komediji Predstava za vsako priložnost dotika Lado Bizovičar. Ta je v ravno prav dolgi kombinaciji glasbenih vložkov (in da, v predstavi zopet dokaže, kako kvaliteten glasbenik je), igre in humornih domislic Slovencem več kot odlično nastavil satirično ogledalo, v katerem, se med ogledom predstave na nek način vidi vsak, a se zaradi humorne resnice povedanemu vseeno od srca nasmeji. Lado pove tisto, česar drugi morda ne upamo, o tem pa vsekakor razmišljamo. Poglede in dejanja vsakdanjega človeka prikaže skozi prizmo izbranih besed in glasbe, ki celotni komediji doda svojo težo.

Foto: Miro Majcen - Lado in Gašper

Foto: Miro Majcen - Ekipa predstave

Tudi sama sem se med predstavo vprašala, zakaj se nečemu smejim, a si istočasno odgovorila, ker je pač smešno in včasih celo žalostno resnično. Seveda je res, da bo med ogledom morda kdo užaljen, predvsem, če se bo tematika dotikala njegovih odločitev v življenju, ne samo tistih povezanih s praznovanji, a lahko vsak povedano vzame zgolj kot dobro obliko komedije, predvsem, če trdno stoji za svojimi odločitvami. 

Predstava ni zabavna zgolj zaradi igre in dobro spisanih šal, ampak tudi zaradi interaktivnosti, ki sta jo v dvorano odlično vpeljala glavna akterja Lado Bizovičar in Gašper Konec (na nekaterih predstavah bo sodeloval tudi Jure Godler) ter v zaodrju tudi Jure Karas kot avtor končnega besedila in režiser predstave. 

Glasbena komedija je že del rednega sporeda SiTi teatra, do meseca aprila pa se bodo zvrstila tudi številna gostovanja po Sloveniji.