Črne oči 1 Dobra karma

Skrivnostni otroci s črnimi očmi (3. del)

Rikki Neave Svet24.si

Je šestletnika zadavil 13-letnik? Golo truplo ...

angelca likovic pl2 Reporter.si

Angelca Likovič navija za Janšo: Janez naj čim ...

Državni zbor-Parlament Svet24.si

Se bo etika poslancev zaradi 12 členov kodeksa ...

86695155_10157860848386093_854939220525973504_o Necenzurirano

Zato bi se morali bati Orbana in njegovih ...

gaja1 Njena.si

Seksi slovenska pevka priznala, da je imela 85 ...

Iva Pahor Martelanc Njena.si

Umrla je mati Boruta Pahorja

KOMENTAR: Bizovičar nastavil ogledalo Slovencem
| Katja Kaja

KOMENTAR: Bizovičar nastavil ogledalo Slovencem

Lado med predstavo, Miro Majcen

V popolnoma svojem slogu, brez olepševanj in z dobro mero humorja.

Katere priložnosti so tiste, ki so vredne praznovanja? Kdaj se vi popolnoma posvetite organizaciji zabave in poskrbite za vse, od primerne hrane, pijače, glasbe in seveda tudi povabljencev? Je vsako obdobje v življenju primerno za vsa praznovanja, ali smo za nekatera praznovanja premladi in drugič preprosto, na žalost, prestari? 

Različnih, in skoraj vseh praznovanj, se v novi glasbeni komediji Predstava za vsako priložnost dotika Lado Bizovičar. Ta je v ravno prav dolgi kombinaciji glasbenih vložkov (in da, v predstavi zopet dokaže, kako kvaliteten glasbenik je), igre in humornih domislic Slovencem več kot odlično nastavil satirično ogledalo, v katerem, se med ogledom predstave na nek način vidi vsak, a se zaradi humorne resnice povedanemu vseeno od srca nasmeji. Lado pove tisto, česar drugi morda ne upamo, o tem pa vsekakor razmišljamo. Poglede in dejanja vsakdanjega človeka prikaže skozi prizmo izbranih besed in glasbe, ki celotni komediji doda svojo težo.

Foto: Miro Majcen - Lado in Gašper

Foto: Miro Majcen - Ekipa predstave

Tudi sama sem se med predstavo vprašala, zakaj se nečemu smejim, a si istočasno odgovorila, ker je pač smešno in včasih celo žalostno resnično. Seveda je res, da bo med ogledom morda kdo užaljen, predvsem, če se bo tematika dotikala njegovih odločitev v življenju, ne samo tistih povezanih s praznovanji, a lahko vsak povedano vzame zgolj kot dobro obliko komedije, predvsem, če trdno stoji za svojimi odločitvami. 

Predstava ni zabavna zgolj zaradi igre in dobro spisanih šal, ampak tudi zaradi interaktivnosti, ki sta jo v dvorano odlično vpeljala glavna akterja Lado Bizovičar in Gašper Konec (na nekaterih predstavah bo sodeloval tudi Jure Godler) ter v zaodrju tudi Jure Karas kot avtor končnega besedila in režiser predstave. 

Glasbena komedija je že del rednega sporeda SiTi teatra, do meseca aprila pa se bodo zvrstila tudi številna gostovanja po Sloveniji.