Klemen Jaklič
Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval soglasja

1709556859-172a8714-1709556621461
Necenzurirano

Kako rešiti javno zdravstvo? Ministrica naj ukine "doping" za visoke dobičke zasebnikov.

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Neizmerna sreča Žige Laknerja

25. 1. 2019; 11.54
Avtor: Oglasno sporočilo
lakner1 - foto Andrej Kriz

Žiga se počuti fenomenalno! foto: Andrej Križ

Vzhajajočo zvezdo slovenskega opernega sveta in nekdanjega finalista oddaje Slovenija ima talent, Žigo Laknerja, v marcu čaka prav posebna prelomnica v njegovem življenju.

Mladi operni pevec, ki ga je širna Slovenija spoznala leta 2013, ko se je v oddaji Slovenija ima talent, prebil vse do finala, kasneje pa se je udeležil tudi britanske različice istega šova, velja za vzhajajočo zvezdo slovenskega opernega sveta. Njegova prezenca in vokal sta nekaj posebnega, saj sta s takšnim tenorskim vokalom, kot ga ima sam, blagoslovljena le dva na dva milijona moških. 

Talent, ki so ga odkrili povsem po naključju 

Kot pravi sam, je v otroških letih izjemno rad prepeval v pevskem zborčku Osnovne šole Idrija, imel pa je tudi že nekaj samostojnih nastopov. In ravno eden izmed teh je predstavljal prelomnico v njegovem glasbenem ustvarjanju, saj ga je na enem izmed njih slišala profesorica petja glasbene šole v Idriji in v njem prepoznala prelep tenorski vokal - kontratenor. Žiga in njegovi starši se pred tem niso še srečali z operno glasbo, zato so Žigo po naključnem odkritju vpisali v Glasbeno šolo Idrija, kjer je nato pričel stopati po poti, ki je pisana za njegov glas. 

Zgleduje se po slovenskih in svetovnih opernih zvezdah 

Lakner zagotovo velja za vzhajajočo zvezdo slovenske operne glasbe, saj je svoj vokal izpolnjeval tudi pod taktirko ene izmed začetnic pop-opere v Sloveniji. Mag. art. Alenka Gotar je bila namreč tista, ki je Žigo vpeljala v svet klasične opere. Vse od takrat se je mladi študent opernega petja, ki svoje znanje trenutno izpopolnjuje na Glasbeni akademiji, pri profesorici Barbari Jernejčič Fürst, mag. art., udeležil številnih mednarodnih tekmovanj, s katerih je domov pogosto odnesel marsikatero nagrado. 

foto: osebni arhiv

Navdih svojega ustvarjanja pa je našel v številnih svetovnih opernih pevcih, ki so znani po neverjetnih performansih in tem, da so pustili neizpodbiten pečat v svetu klasične glasbe. Anna Netrebko, Elina Garanča, Plácido Domingo in José Carreras, so le nekateri izmed glasbenikov po katerih se zgleduje mladi operni pevec, ki sodeč po vseh uspehih, že stopa na pot izjemne kariere. 

Veselje in sreča ob napovedi zadnjega obiska njegovega velikega vzornika 

Laknerja v marcu čaka prav posebna, prvovrstna izkušnja, saj je eden izmed njegovih vzornikov - legendarni tenorist, José Carreras, napovedal svoj zadnji obisk in nastop v Sloveniji. ''Predvsem me prevzame njegova karizma, njegov odrski nastop ter seveda njegov vokal,'' je o Carrerasu navdušeno povedal Lakner, ki pravi, da mu je v veliko in neizmerno čast, da se bo lahko tudi sam še zadnjič udeležil njegovega poslovilnega nastopa in v živo slišal tenorski vokal, ki ga opisujejo kot enega izmed najlepših na svetu. 

Kot še poudarja Lakner, gre za izjemno pomemben koncert za Slovence. ''Iz glasbenih vod in opernih odrov se bo poslovila velika legenda sveta klasične glasbe in lepo bi bilo, da se Slovenci udeležimo koncerta, s katerim bo glasbenik takšnega formata vzel slovo v velikem slogu.'' Nedvomno gre za izjemen in neponovljiv privilegij, da še zadnjič v živo slišimo enega izmed najlepših tenorskih vokalov vseh časov in doživimo gala operni spektakel, kot ga zna pripraviti le glasbenik, ki velja za kralja romantičnih performansov, José Carreras.

Bodite del poslovilne zgodbe vrhunskega tenorista tudi sami in si zagotovite svojo vstopnico za gala poslovilni nastop in njegov zadnji obisk v Sloveniji >>> Kliknite na spodnjo povezavo - vstopnice na voljo že za 39 €! 

Ne zamudite poslovilne turneje legendarnega tenorja.

prejšnji članek
Nujno: Ne odpirajte pošte, ukradli vam bodo vsa gesla!
Zdravje
Nujno: Ne odpirajte pošte, ukradli vam bodo vsa gesla!
naslednji članek
Ne boste verjeli, s kakšnim mačkom trenira Tanja Ribič
Svet slavnih
Ne boste verjeli, s kakšnim mačkom trenira Tanja Ribič
#obraziavenija
obraziavenija