stojnice, belvedere
Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice priklepajo na avtomobile, zemljo asfaltirajo ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215
Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij postane "običajna praksa"

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Jure Košir: Spomin ne bo nikoli pozabljen

26. 1. 2019; 08.00
Avtor: V.M.
jure košir

foto: Šimen Zupančič

Se tudi vi z radostjo spominjate časov, ko je Jure Košir na belih strminah nizal osupljive dosežke? Od tedaj je minilo že 20 let. A kot kaže, so spomini tudi za oboževalce še kako živi …

24. januarja 1999 je nekdanji smučarski zvezdnik Jure Košir slavil zmago na svetovnem pokalu v Kitzbühelu. Ob 20. obletnici častitljivega dosežka je na družabnem omrežju objavil spomin na tekmo, ob čemer so ga spletni prijatelji razveselili z lastnimi spomini in občutki, ki so jih ob spremljanju alpskega smučarja doživljali sami.

Nina se je denimo spomnila, da so bili to časi resnično srčnega navijanja. "Ti, Urška, Alenka, Špela. To se je hiša tresla, ko ste se pojavili na startu." Matic pa je priznal, da ni nikoli več s takšnim zanosom spremljal smučanja, kot v devetdesetih letih, ko je osupljive rezultate dosegal Jure. "Jure je bil znamka, marka, idol. Vsi otroci smo hoteli biti Koširji in Miliči. Kje ste moja devetdeseta?"

Jure Košir, nekdanji smučar foto: Mediaspeed

Obujanju spominov so se pridružili tudi znani obrazi. Marko Potrč je denimo Juretu zaupal, da se njegovih dosežkov spominja, kot bi se odvijali včeraj. "Pred vsako tvojo vožnjo sem bil nervozen, kot bi jaz sam bil na startu. Bil sem mlad navijač, ki si je na Pohorju med smučanjem rad predstavljal, da je Jure Košir. Hitro je šlo teh 20 let. Ampak nekaj si že moral naredit oziroma delat prav, da je spomin še zmeraj tako živ," je zapisal Potrč, Metka Albreht pa je dodala: "Vse dopoldanske nedelje so bile rezervirane za gledanja tv. Norooo. Luštno je bilo."

prejšnji članek
Velike spremembe Metke Albreht
Svet slavnih
Velike spremembe Metke Albreht
naslednji članek
Dnevni horoskop: Temu se boste morali odreči
Horoskop
Dnevni horoskop: Temu se boste morali odreči