stojnice, belvedere
Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice priklepajo na avtomobile, zemljo asfaltirajo ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836
Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega svetovalca ministrice Prevolnik Rupel.

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Marko Potrč se je odzval na obtožbe o nasilju

5. 2. 2019; 11.00
Avtor: V.M.
Marko Potrč in Lili Žagar

Marko Potrč in Lili Žagar foto: Mediaspeed

V javnosti je odjeknila novica, da se je Marko Potrč znašel na sodišču zaradi nasilnega vedenja nad bratovo nekdanjo partnerico. Voditelj se je na obtožbe odzval in razkril, da se v ozadju skriva izsiljevanje.

V družini Marka Potrča se, kot kaže, že nekaj časa odvija spor, katerega podrobnosti so sedaj pricurljale v javnost. Eden izmed slovenskim medijev je namreč objavil vest, da sta se brata Potrč znašla na sodišču zaradi nasilnega vedenja nad nekdanjo partnerico Aleša Potrča.

Da je zgodba prišla na sodišče, potrjuje tudi voditelj, ki pa je svojim spletnim prijateljem želel predstaviti še svojo plat zgodbe. V nadaljevanju objavljamo del njegovega zapisa:

"Odločno obsojam vsako vrsto nasilja. Še posebej nasilje nad ženskami. Nikoli v življenju nisem storil nič tovrstnega. Še več. Da se sam proti temu tudi aktivno borim, vam bodo znali povedati marsikje. Morda tudi na bencinskem servisu blizu mojega doma, kjer sem se recimo konkretno postavil za ženski, ki tam delata, ko ju je nadlegoval vinjen moški. In to je samo eden od primerov. V primeru pisanja enega medija danes, povezanim z mano, pa bom povedal naravnost, da gre za izsiljevanje. Gre za izkoriščanje termina »nasilje nad ženskami« za sprevržene cilje. Izkoriščanje tega termina obsojam prav tako odločno kot samo nasilje nad ženskami. Nedopustno je izkoriščati dejansko stisko in grozo resnično zlorabljenih žensk za tovrstne namene. Težko je sprejeti krivo ovadbo. Težko je poslušati lažne obtožbe. Težko je sploh razumeti, da lahko izmišljena zgodba pride na sodišče. Še posebej s strani ženske, ki že ima zgodovino lažnih obtožb saj je nekdanjega nadrejenega obtožila spolnega nadlegovanja, a so jo vsi njeni sodelavci na sodišču takrat postavili na laž in se ji načrt takrat ni izšel. A kot so mi razložili, je pot na sodišče v še tako izmišljenih primerih tako rečeno običajen potek. In verjemite, meni kot očetu, ki se trudi biti dober zgled svojim otrokom ter tudi širši okolici je to najtežje sprejeti. Nedolžnost se, pravijo, nato dokazuje na sodišču."

prejšnji članek
Konec skrivanja: Bizovičarja ujeli brez slavne kape!
Svet slavnih
Konec skrivanja: Bizovičarja ujeli brez slavne kape!
naslednji članek
Helena Blagne navdušila v oprijeti beli obleki
Svet slavnih
Helena Blagne navdušila v oprijeti beli obleki