Černobil MajaLiza 7 Odkrito.si

Tako je Černobil videti danes

Alma Novljan Svet24.si

Iščejo mamo: za informacijo, ki jih bo ...

lunin mrk Petisvet.si

ANDREJA NOVAK: HOROSKOP OD 16. 7. DO 21.7. 2019

naslovka Svet24.si

Neurja pustošijo! Ali ste v kampu sploh ...

ingrid 1 Svet24.si

Sovrstniki so Ingrid radi poniževali

Tina Maze Njena.si

Tina Maze razkrila, kaj je njena nova strast

LPD-50 Njena.si

Darja Tomažin tudi v novi sezoni šova Ljubezen ...

Grammyji prevroči za televizijo?
| V.M.

Grammyji prevroči za televizijo?

Dua Lipa, Profimedia

Kako se je razpletla podelitev glasbenih nagrad grammy 2019? Napovedali so večjo spolno in rasno uravnoteženost, postregli pa z utrinki prave vročice …

Letošnje grammyje so podelili v 81 kategorijah, podelitev v glavnih kategorijah pa je v televizijskem prenosu televizije CBS vodila Alicia Keys.

Za ogrevanje občinstva je poskrbela pevka Camila Cabello, ki je na slavni oder popeljala pravo vročico havanske noči. Kreativna ekipa je namreč ustvarila osupljivo kuliso kubanske ulice - s celovitim utripom nastopajočih umetnikov, se je tako pred gledalci odvila pisana glasbena zgodba,  ki je prekipevala od vročih ritmov in zapeljivih zvokov glasbene poslastice Havana.

Foto: Profimedia - Dua Lipa je prejela grammyja za najboljšo novo umetnico.

Da je občinstvu postalo pošteno vroče, je poskrbela tudi Dua Lipa, ki je v nadaljevanju prejela grammyja za najboljšo novo umetnico. Mlada britanka je namreč skupaj z ameriško pevko St. Vincent izvedla lezbično-erotični nastop ob katerem so mnogi zadržali dih. Slednje se televizijski ekipi nemara ni zdelo najbolj spodobno, ko je napočil čas izročitve grammyja mladi pevki, slednjega niso v celoti predvajali.

Ker se je podelitev nepredvideno zavlekla, so postregli tudi z nekaj opaznimi ukrepi. Z glasno glasbo so namreč z odra pregnali nekaj umetnikov. So se pa usmilili  Cardi B, saj je na oder prišla kot prva ženska v zgodovini po grammyja za najboljši rap album (Invasion of Privacy). No, da je našla prave besede, je preteklo kar nekaj časa, pa še ob tem je postregla z precej neprimernim opravičilom. Dejala je namreč, da bi morala verjetno najprej pokaditi malce trave.

Foto: Profimedia - Miley Cyrus je privabljala poglede z atraktivnim dekoltejem.

Nagrajenci odmevnega večera

Childish Gambino je dobil grammyja za najboljšo pesem leta (This is America), H.E.R. je dobila grammyja za najboljši R&B album (H.E.R.), Drake je dobil grammyja za najboljšo rap pesem (God's Plan), Lady Gaga in Bradley Cooper pa sta dobila grammyja za najboljši pop duet/skupina nastop za pesem Shallow z albuma A Star Is Born. Ariana Grande je prejela grammyja za najboljši pop vokalni album (Sweetener), skupina Greta Van Fleet pa je prejela grammyja za najboljši rock album (From the Fires).