stojnice, belvedere
Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice priklepajo na avtomobile, zemljo asfaltirajo ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836
Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega svetovalca ministrice Prevolnik Rupel.

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Zvezdnica nadaljevanke Pohlepna gospa Fazilet mora plačati kazen

13. 2. 2019; 12.00
Avtor: K.M., Vklop
Deniz Baysal

Deniz Baysal foto: Pop TV

Sodišče je odločilo proti njej! Kazen pa je res visoka ...

Igralko Deniz Baysal, ki v nadaljevanki Pohlepna gospa Fazilet upodablja Hazan, je doletela visoka denarna kazen. Produkcijski hiši in ustvarjalcem turške nadaljevanke (Sevda Kuşun Kanadında), ki so jo snemali leta 2016, mora plačati več kot dvajset tisoč evrov kazni, ker ni spoštovala pogodbe.
»Igralci poznajo pogoje za delo. Ne da bi podala kakšna posebna pojasnila ali prosila za dodatno razlago, je ogrozila naš dogovor. Igralec ne more kar odstopiti od pogodbe, ne da bi imel za to tehten razlog,« so povedali v uradni izjavi televizijske hiše. Deniz je zapustila produkcijo nove serije hiše TRT in mora zdaj po koncu postopka, ki se je vlekel več kot dve leti, plačati več kot 112 tisoč novih turških lir, kar nanese več kot dvajset tisoč evrov.
Igralka je takrat odstopila od pogodbe, saj je menila, da so pogoji za delo pretežki in da ji niso plačevali v dogovorjenem časovnem obdobju.

Produkcijska hiša je najprej zahtevala več kot 260 novih turških lir odškodnine, več kot 43 tisoč evrov, a se je vrednost na koncu več kot razpolovila. Sodišče je svojo odločitev pospremilo z besedami, da je Baysalova v pogodbo vstopila po lastni želji in da jo v podpis ni nihče silil.

prejšnji članek
Učinek barvanja las med menstruacijo
Moda&Lepota
Učinek barvanja las med menstruacijo
naslednji članek
Tako lepa nosečnica je znana Slovenka
Svet slavnih
Tako lepa nosečnica je znana Slovenka